08.12.2009. / 23:36

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina D: APOEL-u bod na Stamford Bridgeu

Uoči posljednjeg, 6. kola skupine D nogometne Lige prvaka, pitanja putnika u osminu finala bila su riješena. Prvu je poziciju već ranije osigurao Chelsea, a drugu Porto

Frank Lampard i Constantinos Charalambides Frank Lampard i Constantinos Charalambides Uoči posljednjeg, 6. kola skupine D nogometne Lige prvaka, pitanja putnika u osminu finala bila su riješena. Prvu je poziciju već ranije osigurao Chelsea, a drugu Porto.

Chelsea je tako u posljednjem kolu na svom Stamford Bridgeu iznenađujuće remizirao s ciparskim prvakom APOEL-om 2-2 u utakmici u kojoj je gostujući sastav od 6. minute imao prednost 1-0 golom Marcina Zewlakowa.

Londonski plavi su ubrzo po primljenom golu preuzeli konce igre u svoje ruke, te preko Michaela Essiena i Didiera Drogbe preuzeli vodstvo već do 26. minute. Ipak, Chelsea nije uspio iskoristiti svoju nadmoć i prilike tijekom dvoboja, pa im se propušteno obilo u glavu pred sam kraj kada je bivši igrač Partizana Nenad Mirosavljević udarcem iz daljine savladao Rossa Turnbulla udarcem u donji desni kut.

U drugom odigranom susretu Porto je s uvjerljivih 3-0 isprašio Atletico na Vicente Calderonu, te tako okončao mizerno europsko izdanje madridskog kluba u Ligi prvaka.

Naime, Atletico je u šest odigranih utakmica osvojio tek tri boda, sva tri iz remija, a nastavak europskog natjecanja u Europa ligi izborio je ispred APOEL-a unatoč jednakom broju bodova zbog gola u gostima u međusobnim susretima (0-0 kod kuće, 1-1 u gostima).

Što se tiče same utakmice, Porto je svoje prilike realizirao, dok je Atletico unatoč većem broju udaraca (22-15) ostao bez postignutog gola. Strijelci za Porto bili su Bruno Alves, Radamel Falcao, te Hulk, koji je zabio posebno lijep gol topovskim udarcem lijevom nogom u desni gornji kut domaćeg vratara.

Liga prvaka, skupina D, 6. kolo:

Atletico Madrid - Porto 0-3 (Alves 2, Falcao 14, Hulk 76)

Chelsea - APOEL Nicosia 2-2 (Essien 19, Drogba 26 / Zewlakow 6, Mirosavljević 87)

Ljestvica:

1. Chelsea 6 4 2 0 11-4 14

2. Porto 6 4 0 2 8-3 12

3. Atlético Madrid 6 0 3 3 3-12 3

4. APOEL 6 0 3 3 4-7 3

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika