09.12.2009. / 11:25

Autor: Totalsport

Powell: Siguran sam da mogu trčati 9.50

Sljedeće atletske godine krenut će novi lov na Usaina Bolta, najbržeg čovjeka na svijetu i aktualnog svjetskog rekordera na 100 i 200 metara

Asafa PowellAsafa PowellSljedeće atletske godine krenut će novi lov na Usaina Bolta, najbržeg čovjeka na svijetu i aktualnog svjetskog rekordera na 100 i 200 metara.

Dakako, prvi u redu kojima je "lovina" Bolt su američki sprinter Tyson Gay i Boltov sunarodnjak Asafa Powell. Tijekom boravka u Singapuru, gdje je bio na promociji Olimpijskih igara mladih, Powell je rekao:

- Siguran sam da mogu uhvatiti Bolta. Znam da mogu trčati 9.50. 9.40? Za to nisam siguran - rekao je Powell i nastavio:

- Manji sam od Bolta i stoga bih trebao koristiti prednost koje imam u tom pogledu, a to je bolji i eksplozivniji start. Znam da ga ne mogu zaustaviti u finišu, jer je jači u tom dijelu od mene.

Podsjetimo da svjetski rekord na 100 metara iznosi 9.58, te da će novoosnovana Dijamantna liga sljedeće godine donijeti daleko veći broj sudara tri najbrža čovjeka na svijetu, nego li je bio primjer Zlatna liga ove i prethodnih godina.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika