09.12.2009. / 07:50

Autor: Hina

Haag odbio žalbu: Ništa od ponovljenog suđenja Šljivančaninu

Obrana majora JNA Veselina Šljivančanina je podnijela Žalbenom vijeću zahtjev za revizijom presude. Pravila Haaškog suda omogućuju podnošenje zahtjeva za reviziju pravomoćne presude, ali u praksi svi dosadašnji takvi zahtjevi bili su odbijeni

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odbio je zahtjev za revizijom presude Veselinu Šljivančaninu, pravomoćno osuđenom u svibnju na 17 godina zatvora za masakr na Ovčari 1991. doznaje se u utorak od suda.

Obrana majora JNA Veselina Šljivančanina je podnijela Žalbenom vijeću zahtjev za revizijom presude. Pravila Haaškog suda omogućuju podnošenje zahtjeva za reviziju pravomoćne presude, ali u praksi svi dosadašnji takvi zahtjevi bili su odbijeni.

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) povećalo je u svibnju na 17 godina kaznu zatvora Veselinu Šljivančaninu, koji je prvostupanjskom presudom bio osuđen na pet godina, a Mili Mrkšiću potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora za pokolj na Ovčari u studenome 1991. kada su srpske snage ubile 194 Hrvata.

Prvostupanjsko vijeće Haaškog suda osudilo je 27. rujna 2007. bivšeg zapovjednika Operativne skupine Jug JNA Mrkšića na 20 godina zatvora, a majora Šljivančanina na pet godina zatvora. Treći zapovjednik u skupini "Vukovarske trojke", kapetan Miroslav Radić oslobođen je optužbi.

Vezane vijesti

Paradoksalni 'moral' počinitelja

Paradoksalni 'moral' počinitelja

Bivši oficir JNA i osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin u Beogradu je u utorak, 3. aprila, promovisao knjigu „Branio sam istinu" u izdanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika