09.12.2009. / 08:08

Autor: Hina

Josipović: Dosta nam je domoljublja koje se mjeri zastavama, vikanjem i urlikanjem

"U pravednoj Hrvatskoj nitko ne smije kopati po kantama za smeće. Hrvatska mora biti pravedna", poručio je SDP-ov predsjednički kandidat

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović sinoć je na druženju s građanima Siska obećao da će se "beskompromisno i oštro boriti protiv korupcije, jer je ona naše najveće zlo koje, po podatcima Svjetske banke, hrvatskim građanima uzima više od 12,5 milijarda kuna na godinu ili oko 10 posto godišnjega državnog proračuna".

"Zamislite koliko je to novih vrtića, škola, zdravstvenih ustanova, kilometara autocesta, koliko je to novih radnih mjesta, koliko je to sreće i zadovoljstva naših građana", izjavio je Josipović. Hrvatske građane Josipović je pozvao "u savez za borbu protiv korupcije, u savez za pravednu Hrvatsku".

"Upustio sam se u ovu utrku jer sam svjestan da Hrvatska danas nije pravedna zemlja, da nije zemlja jednakih šansa, da Hrvatska ne omogućuje mlađim ljudima da se školuju, zaposle i napreduju pod jednakim uvjetima, da Hrvatska danas ljudima ne omogućuje da za pošten rad dobiju poštenu plaću", rekao je Josipović pred stotinjak Siščana. Posebno se osvrnuo na nepovoljan i težak položaj umirovljenika, rekavši da "naši umirovljenici, seniori koji su odradili cijeli životni vijek, nažalost, kopaju po kantama za smeće".

"U pravednoj Hrvatskoj nitko ne smije kopati po kantama za smeće. Hrvatska mora biti pravedna", poručio je SDP-ov predsjednički kandidat. Napomenuo je da "Hrvatska danas ima puno problema, a u pozadini svakog problema neki je veliki grijeh: grijeh pretvorbe i privatizacije, grijeh nemorala, grijeh korupcije i pljačke".

"Hrvatska je opljačkana", zaključio je Josipović, naglasivši: "Odlučio sam se kandidirati da Hrvatska vrati dostojanstvo, ponos, da bude zemlja u kojoj ljudi koji rade, zarađuju, koji su poduzetnici, radnici, koji pošteno plaćaju porez, koji odgajaju svoju djecu i šalju ih u škole i na sveučilište, osiguravaju radna mjesta, budu pravi domoljubi." Kako je istaknuo dobar je domoljub onaj tko pošteno radi svoj posao, plaća porez, otvara nova radna mjesta, ispunjava radne obveze. "Hrvatskoj je dosta domoljublja koje se mjeri mahanjem zastavama, vikanjem i urlikanjem. To više nije potrebno", poručio je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 09.12.09. 09:09

: grijeh pretvorbe i privatizacije, grijeh nemorala, grijeh korupcije i pljačke".
IZMOLIS NEKOLIKO OCENASA, ZDRAVO MARIJU, SLAVU OCU, i crkva sve oprasta, cak ce te podrzati i za vladajuce pozicije, pa mozes opet u
grijeh.
Naravno uvjek im platis oprost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika