09.12.2009. / 09:36

Autor: Nacionalova redakcija

Podrška premijerke: Unatoč kriminalu u HAC-u, Kalmeta vjerojatno ostaje u Vladi

Da Kalmeta najvjerojatnije ostaje na ministarskoj poziciji - unatoč činjenici što bi prema zapovijednoj odgovornosti u najmanju ruku to od njega bilo pristojno očekivati - neizravno potvrđuje i ponašanje koalicijskih partnera HDZ-a. Naime, nitko ga ne kritizira

Božidar Kalmeta (u pozadini) za vrijeme otvaranje jedne od mnogih dionica autoceste. Tadašnji premijer Ivo Sanader uživa u narodnom kolu, kao i Vladimir ŠeksBožidar Kalmeta (u pozadini) za vrijeme otvaranje jedne od mnogih dionica autoceste. Tadašnji premijer Ivo Sanader uživa u narodnom kolu, kao i Vladimir ŠeksViše poteza hrvatske izvršne vlasti u posljednjih nekoliko dana sugerira da ministar promet Božidar Kalmeta neće biti smijenjen te da premijerka Jadranka Kosor, za razliku od Damira Polančeca, nije okrenula leđa zadarskom političaru. Dva su dana preostala do konačnog roka u kojem se hrvatska vlada mora očitovati o zahtjevima opozicije o glasanju o nepovjerenju ministru Kalmeti.

Najprije je predsjednički kandidat Andrija Hebrang neizravno potvrdio kako se HDZ neće odreći Kalmete, rekavši kako se u njegovom slučaju 'isključivo radi o političkim prepucavanjima'. Prilikom te izjave, kraj Hebranga je bila i premijerka Kosor. Zanimljivo je da se nije javila za dodatna pojašnjenja po ovom pitanju. Uz to, znakovit je i odgovor glasnogovornika Vlade RH Zlatka Mehuna, na pitanje Novog lista hoće li i kada u Sabor poslati odgovor na SDP-ov zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Kalmeti.

Ni koalicijski partneri ga ne kritiziraju

Mehun je odgovorio potvrdno. Podsjetimo, kada se Polančeca otpravljalo u političku mirovinu, Vlada nije slala odgovore na zahtjev za izglasavanjem njegova nepovjerenja. Polančec je otišao prije toga. Zbog brojnih previranja unutar vladajuće stranke, nerealno je i očekivati da bi vlada mogla odreći se još jednog isturenog člana.

Da Kalmeta najvjerojatnije ostaje na ministarskoj poziciji - unatoč činjenici što bi prema zapovijednoj odgovornosti u najmanju ruku to od njega bilo pristojno očekivati - neizravno potvrđuje i ponašanje koalicijskih partnera HDZ-a. Naime, otkad je eskalirao skandal sa mutnim poslovima u HAC-u, nitko od onih koji su otvoreno željeli ostavku Polančeca za sada se nije niti oglasio po pitanju Kalmetine odgovornosti.

Vezane vijesti

Kalmeta podržava Karamarka

Kalmeta podržava Karamarka

Božidar Kalmeta, koji je danas ponovno izabran za predsjednika zadarskoga Županijskog HDZ-a, izjavio je nakon stranačke Izborne skupštine u Zadru,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 09.12.09. 10:18

Koji je to moral da ni nakon tolikih prozivki ovaj mizerni shoc tunga tieta ministar ne zeli dati ostavku. No, znalo se od samog pocetka da Jaca tu ne moze nista uraditi, jer smjenom Kalmete izlaze na vidjelo sve druge prljavstine, a to HDZ u ovoj situaciji nikako ne ogovara. Joj, mila Hrvatska jesi li ti ovo zasluzila?
Vjerujem da narod na slijedecim izborima nece biti samo prosuta masa koja se solidalizira u strahu ili u koristi...Jer, cini mi se dogorjelo nam je do noktiju.


registracija
8/7/09

bankar, 09.12.09. 11:27

krava


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika