09.12.2009. / 11:10

Autor: Hina

Vlada: borba protiv korupcije provodit će se snažno i nedvosmisleno

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije iz Vlade poručuju da su uvjereni kako su u borbi protiv korupcije na dobrome putu te da će "uz potporu svih hrvatskih građana, ostvariti sva tri cilja - jačanje odgovornosti i transparentnosti, stvaranje preduvjeta za sprečavanje korupcije na svim razinama i potvrdu pristupa nulte tolerancije na korupciju

Premijerka Jadranka KosorPremijerka Jadranka KosorU povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, koji se obilježava 9. prosinca, hrvatska Vlada uputila je poruku javnosti u kojoj ističe da je borba protiv korupcije jedan od stupova programa koji će provoditi snažno i nedvosmisleno.

"Vlada Republike Hrvatske ima nultu toleranciju za korupciju na bilo kojoj razini i učinit će sve za potpunu afirmaciju toga pristupa u svim dijelovima hrvatskog društva. Legislativnim promjenama i drugim mjerama ispunjeni su preduvjeti za uspješno odstranjivanje kriminala iz hrvatskog društva", navodi se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Dodaju da kontinuiranoj i jasnoj borbi protiv korupcije svjedoči i dodatno jačanje Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije, na čije je čelo imenovana predsjednica Vlade, a članovi su najviši predstavnici tijela zaduženih za provedbu mjera suzbijanja korupcije.

"Tako osnažena institucija predložila je, a Vlada Republike Hrvatske prihvatila, Antikorupcijski program za javna i trgovačka društva, prema kojem će sva javna poduzeća do kraja ove godine donijeti Antikorupcijski program za razdoblje 2010.-2012. godine. Pred nama su daljnje mjere za ostvarenje snažnijeg napretka u borbi protiv korupcije, a Izvješće o provedenim preporukama ekspertnog tijela Vijeća Europe za borbu protiv korupcije (GRECO) u kojem se ističe da je Hrvatska među pet, od ukupno sedamdeset, zemalja koje su u potpunosti izvršile drugi Evaluacijski krug, daje nam dodatnu snagu", stoji u priopćenju.

U Vladi dodaju kako su uvjereni da su u borbi protiv korupcije na dobrome putu te da će "uz potporu svih hrvatskih građana, ostvariti sva tri cilja - jačanje odgovornosti i transparentnosti, stvaranje preduvjeta za sprečavanje korupcije na svim razinama i potvrdu pristupa nulte tolerancije na korupciju".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika