09.12.2009. / 11:50

Autor: Hina

Volkswagen i Suzuki najavili dugoročno partnerstvo

Partnerstvo sa Suzukijem, koji je poznat po proizvodnji malih terenskih vozila i motora, poboljšat će poziciju Volkswagena na azijskom tržištu

Martin Winterkorn iz Wolkswagena i Osamu Suzuki iz Suzukija (Foto:Reuters)Martin Winterkorn iz Wolkswagena i Osamu Suzuki iz Suzukija (Foto:Reuters)Njemački proizvođač vozila Volkswagen kupit će 19,9 posto udjela u japanskom Suzuki Motor Corpu. u sklopu transakcije vrijedne 2,5 milijarde dolara, objavile su u srijedu dvije kompanije.

Najveći europski proizvođač vozila Volkswagen kupit će udio od 19,9 posto u Suzukiju koji će pak polovinu svote dobivene od prodaje dionica upotrijebiti za kupnju VW-ovih dionica.

Nezavisnost obje kompanije bit će zadržana u sklopu partnerstva, objavio je Volkswagen.

Transakcija čeka blagoslov agencija za zaštitu tržišne utakmice

U VW-u napominju da transakciju još moraju odobriti vlasti za zaštitu tržišne utakmice i da bi trebala biti zaključena do siječnja 2010.

Glasnogovornik Suzukija u Tokiju također je kazao da povezivanje još treba finalizirati. Dvije kompanije održat će konferenciju za novinare tijekom dana u Tokiju.

Partnerstvo sa Suzukijem, koji je poznat po proizvodnji malih terenskih vozila i motora, poboljšat će poziciju Volkswagena na azijskom tržištu.

Špekulacije o partnerstvu Volkswagena i Suzukija pojavile su se prije nekoliko mjeseci.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika