09.12.2009. / 13:05

Autor: Martina Čizmić

Prpić omogućuje HGspotu novu šansu: Pune se dućani, ali i dijele otkazi

"Sljedeće godine imati ćemo kompletnu promjenu vizuala. Cilj nam je privući mladu populaciju i one koji se tako osjećaju, koji tehniku shvaćaju kao stil života", na kraju su poručili iz HGspota uz optimistične najave kako će 2010. biti godina uspona za HGspot.

Goran Češnovar i Hrvoje Prpić (Foto:M.Vrčković)Goran Češnovar i Hrvoje Prpić (Foto:M.Vrčković)Tvrtka HGspot proteklih je mjeseci proživjela sudbinu velikog broja tvrtki u Hrvatskoj. No, za razliku od velike većine njih, ovaj trgovac informatičkom opremom dobio je drugu šansu.

Kako je na konferenciji za novinare danas istaknuo jedan od osnivača tvrtke, a danas savjetnik Uprave Hrvoje Prpić, za HGspot bi trebali doći bolji dani.

"Napravili smo plan restrukturiranja, dogovorili s vlasnicima komercijalnih zapisa i bankama refinanciranje. U petak smo dobili bankovne garancije i krenuli s punjenjem dućana", rekao je Prpić te dodao kako će tijekom sljedećih mjesec dana napuniti prazne police u poslovnicama. Poslovnice u Zagrebu već su ponovno otvorene, a uskoro će se isto dogoditi i sa ostalim poslovnicama.

Punjenje dućana uz pomoć bankovnih garancija

Bankovne garancije koje je Prpić spomenuo iznose 25 milijuna kuna i biti će podijeljene između 7-8 glavnih dobavljača. Iako će tako uspjeti podmiriti kamate za kredite, glavnica će i dalje ostati nepodmirena. Uz to, HGspot je smanjio i svoje ukupne rashode za gotovo 40 posto, što je dodatno utjecalo na smanjenje gubitka sa 150,6 na 95,8 milijuna kuna.

No, restrukturiranje nije prošlo bezbolno. Tvrtku će napustiti 115 zaposlenika, a Prpić ističe kako će svi oni dobiti zadovoljavajuće otpremnine.

Također, u sklopu restrukturiranja HGspot je na sebe preuzeo obvezu servisiranja vlastitih računala, dok će za ostale proizvode kupce upućivati na ovlaštene servise.

Zanimljivo je kako je Prpić ponudio Saši Lončaru, najvećem pojedinačnom dioničaru da otkupi sve njegove dionice, no do transakcije nije došlo. Stoga će Prpić i dalje ostati samo u funkciji savjetnika.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika