09.12.2009. / 13:28

Autor: Totalsport

CSKA-u prijeti diskvalifikacija iz Lige prvaka

CSKA je u utorak navečer gostujućom pobjedom nad Beşiktaşom 2-1 u 6. kolu skupine B Lige prvaka izborio osminu finala nogometne Lige prvaka, ali moskovskom klubu prijeti diskvalifikacija iz natjecanja

Aleksej Berezutski i Marcel Schafer Aleksej Berezutski i Marcel Schafer CSKA je u utorak navečer gostujućom pobjedom nad Beşiktaşom 2-1 u 6. kolu skupine B Lige prvaka izborio osminu finala nogometne Lige prvaka, ali moskovskom klubu prijeti diskvalifikacija iz natjecanja.

Razlog je suspenzija dvojice njihovih nogometaša, Sergeja Ignaševiča i Alekseja Berezuckog, koji nisu imali pravo nastupa u Istanbulu zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Krivnja za to nije na samim nogometašima, već na liječničkoj ekipi, odnosno na klupskoj razini, budući da nisu prijavili njihovo korištenje lijeka za prehladu (Sudafed).

Sada bi zbog tog propusta medicinske službe CSKA mogao ispaštati budući članak 12 UEFA-inih disciplinskih pravila kaže:

"Ako se više od jednog igrača momčadi sumnjiči za korištenje zabranjene supstance, ista bi momčad mogla biti suspendirana iz daljnjeg tijeka natjecanja".

"Za igrače i za klub vijest o nedopuštenim sredstvima bila je zaista šokantna. Problem je taj što je tijekom kontrolne procedure došlo do propusta našeg medicinskog osoblja. Međutim, mi nemamo što skrivati i želimo da to naši navijači znaju. Situacija je iskrsnula budući su naši igrači primili lijekove protiv teške prehlade, te ovdje nije riječ ni o kakvom dopingu", stoji u priopćenju moskovskog kluba.

Prema BBC-u, UEFA će o "slučaju CSKA" raspravljati 17. prosinca, dan uoči ždrijeba osmine finala Lige prvaka.

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika