09.12.2009. / 14:19

Autor: Martina Čizmić

Droga Kolinska, Podravka i Centroproizvod razmišljaju o udruživanju

Finance ističu kako i Droga i Podravka imaju problema s vlastitom organizacijom i tržišnim promjenama, a kao pozitivnu stranu ističu kako ni jedan od njih dvije nije previše zadužena

Slobodan Vučičević, Droga KolinskaSlobodan Vučičević, Droga KolinskaSlovenska prehrambena tvrtka Droga Kolinska prošle je godine imala velikih financijskih problema, te se tijekom restrukturiranja riješila nekih neprofitabilnih robnih marki. Jednu od njih, dječju hranu Čoko i Čokolešnik, kupila je Podravka.

No, čini se kako bi se sada te dvije velike prehrambene industrije mogle udružiti. Prema pisanju slovenskih Financa, društvo bi im radio i srpski Centroproizvod.

Finance ističu kako i Droga i Podravka imaju problema s vlastitom organizacijom i tržišnim promjenama, a kao pozitivnu stranu ističu kako ni jedan od njih dvije nije previše zadužena. No, njihova financijska situacija ne dopušta velike ekspanzije. Upravo zbog toga bi se njih dvije mogle udružiti kako bi konkurirale europskim prehrambenim kompanijama.

Udruživanje ili možda čak preuzimanje?

Ne treba isključiti ni mogućnost da Podravka uđe u vlasničku strukturu Droge Kolinske koja se trenutno našla u nezavidnom položaju zbog zaduženosti njenog najvećeg dioničara Istrabenza, poznatog slovenskog tajkuna Igora Bavčara.

Ali to će ovisiti o trenutnom financijskom stanju Podravke nakon što se pregledaju svi sporni poslovi i krediti. Također, treba uzeti u obzir i činjenicu da je Podravka pokrenula postupak za preuzimanje robne marke SMS, što će dodatno smanjiti njene financijske mogućnosti za eventualno proširenje.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika