09.12.2009. / 14:56

Autor: Boris Bilas

Za pokušaj atentata na Pahora Zagajskome 11 godina zatvora

On je od 10. srpnja ove godine u pritvoru u Sloveniji. Optužnica ga je teretila za nedopuštenu prizvodnju i trgovinu eksplozivom i pripremu terorističkog čina.

Josip ZagajskiJosip ZagajskiJosip Zagajski, 60-godišnji ratni veteran iz Vukovara koji je s pet bombi krenuo u teroristički napad na slovenski politički vrh, proglašen je krivim po svim točkama optužnice te osuđen na 11 godina zatvora na jutros započetom suđenju.

Nakon presude samo je zapljeskao sutkinji i rekao: "Bravo".

On je od 10. srpnja ove godine u pritvoru u Sloveniji. Optužnica ga je teretila za nedopuštenu prizvodnju i trgovinu eksplozivom i pripremu terorističkog čina.

Veteran Domovinskog rata

Podsjetimo, Zagajskoga (59), koji je veteran Domovinskog rata i vojni invalid sa psihičkim problemima, slovenska je policija početkom srpnja izdvojila iz vlaka na graničnom prijelazu Dobova. Policija je priopćila da je nakon toga u policijskoj postaji pokušao aktivirati jednu od pet ručnih bombi koje je imao sa sobom, u čemu su ga spriječili policajci.

Premda je na početku jučerašnjeg suđenja izjavio da će se braniti šutnjom i na pitanja neće odgovarati Zagajski je dodao: "Priznajem da sam kriv. No, oko druge točke optužnice bih nešto rekao. Namjeravao sam aktivirati bombu ali sam se predomislio kada mi je policajac rekao da ima malo dijete".

Na kraju je suđenja i Zagajski izjavio da nije terorist ali je ponovno priznao da je doista namjeravao napraviti to što se u optužnici navodi.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
5/12/09

mrdimir1, 09.12.09. 16:35

A, sam si je dao komentar! "Bravo" Očito mu je koeficijent inteligencije negdje na razini sobne temperature. Takvi likovi samo štete ugledu hrvatskih branitelja. I rado bih vidio njegov ratni put i policijski krim-dosje.


registracija
9/12/09

mirony, 09.12.09. 22:29

javio se inteligentni mrdimir!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika