09.12.2009. / 15:40

Autor: Totalsport

Ribery: Bila mi je već puna kapa svega

Franck Ribery objavio je da namjerava zaigrati za Bayern protiv berlinske Herthe u posljednjemu jesenskom kolu nogometne Bundeslige, 19. prosinca na Allianz Areni

Franck RiberyFranck RiberyFranck Ribery objavio je da namjerava zaigrati za Bayern protiv berlinske Herthe u posljednjemu jesenskom kolu nogometne Bundeslige, 19. prosinca na Allianz Areni.

Najbolji nogometaš Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije rekao je to novinaru Sport Bilda u ekskluzivnom intervjuu, vođenom prije Bayernove velike pobjede nad Juventusom u Torinu.

- Trebam još deset dana. Očekujem da ću taman biti spreman za dvoboj s Berlinčanima – rekao je Ribery, koji zbog problema s koljenom (patela) ne igra od trećeg listopada, kada je nastupio u dvoboju protiv Kölna.

Priznao je da je proživio iznimno teške trenutke, u psihofizičkom smislu:

- Mentalno sam imao vrlo loše trenutke. Sve mi je išlo na živce i bila mi je puna kapa svega: boljelo je dok sam vozio, boljelo je dok sam sjedio. Niti liječnička služba kluba nije razumjela odakle tolika bol. Otišao sam zato u Strasbourg, čuti drugo liječničko mišljenje. Sad već čitav mjesec radim s maserom Giannijem Bianchijem i kondicijskim trenerom Thomasom Wilhelmijem. Osjećam se napokon bolje.

*Znate li danas u čemu je bio problem?

- Spoznali smo da je opseg moje lijeve natkoljenice tri centimetra kraći od onog na desnoj nozi. Morali smo stoga ići u nadgradnju muskulature. Također sam primao terapije ultrazvukom, te radio posebno na jačanju tetiva.

*Ugovor vam istječe u ljeto 2011. godine? Jeste li razgovarali s vodstvom kluba o budućnosti?

- S time se u ovom trenutku doista ne zamaram. Važno je da napokon ozdravim i zaigram nogomet, da koljeno bude opet u redu i da zaigram u dobroj formi.

Rekao je da je iznimno zahvalan novom predsjedniku a bivšem direktoru Uliju Hoenessu, koji jako puno mari o njegovoj dobrobiti, baš kao i o dobrobiti Bayerna. S trenerom Louisom van Gaalom sada, kaže, ima normalne odnose:

- Imali smo nesporazum. Razlog mu je bila moja ozljeda.

*Luca Toni?

- Tužan sam zbog njegove situacije. Tužan je i on sam. Znam da voli Bayern. Zabio je u dvije sezone igranja u Münchenu 50 golova za klub. Nisam siguran da bismo 2008. godine osvojili naslov da nije bilo njega. Dobar je prijatelj. Razumijemo se odlično i na terenu i izvan njega.

O Henryjevoj famoznoj ruci protiv Iraca nije želio govoriti, dok je Bayernove mogućnosti procijenio na sljedeći način:

- Dobra smo momčad, dovoljno dobra za osvajanje naslova prvaka i pobjednika Kupa. Ligu prvaka ne možemo osvojiti. Mogu to samo četiri kluba: Manchester United, Chelsea, Barcelona i Real Madrid. Nismo na njihovoj razini – zaključio je.

Da je mogao o tome govoriti nakon pobjede u Torinu, tko zna bi li izjavio isto.

Vezane vijesti

Tom Starke iz Hoffenheima u Bayern

Tom Starke iz Hoffenheima u Bayern

Dosadašnji prvi čuvar mreže Hoffenheima Tom Starke (31) sljedeće će tri sezone biti član Bayerna. Ugovor je potpisao nakon što je tijekom srijede… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika