09.12.2009. / 15:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

UHPA: Država ne bi trebala biti uključena u sanaciju adriatica.neta

U UHPA-i smatraju neprimjerenim proglašavanje samo jedne skupine turističkih agencija, agencijama 'od posebnog državnog interesa'

Boris ŽgombaBoris ŽgombaUdruga hrvatskih putničkih agencija reagirala je na medijske natpise u kojima stoji kako će se u spašavanje posrnulog turoperatora adriatica.neta uključiti i tvrtke u pretežito državnom vlasništvu. Ističu kako bi takav potez mogao otvoriti mnoge sumnje u transparentnost i slobodu tržišnog natjecanja, unatoč opravdanom poslovnom interesu.

Upravni odbor UHPa ističe kako Ministarstvo turizma i hrvatska Vlada ne smiju u tom smislu 'pritiskati' državne tvrtke, dodajući da se turističke agencije, članice UHPA-e, opravdano pitaju mogu li stoga i one očekivati isti oblik potpore ako budu u sličnom položaju kao adriatica.net.

UHPA ne podržava koncept nacionalnog turoperatora

Smatraju i da je neprimjereno proglašavanje samo jedne skupine turističkih agencija 'od posebnog državnog interesa', i to onih koje su evidentno dovedene u to stanje lošim odlukama svoje uprave.

Ne podržavaju pritom ni koncept oslanjanja na jednog nacionalnog turoperatora tko god to bio, jer to ne samo da nema smisla zbog rizika kojeg donosi, već nije ni u skladu sa strateškim usmjerenjem stvaranja većeg broja destinacijskih menadžment kompanija.

Ocjenjujući da adriatica.net grupa nema takvu važnost na tržištu koja joj se pridaje u medijima, iz UHPA-e napominju da njene članice ostvaruju veliku većinu ulaznog i izlaznog prometa turističkih agencija u Hrvatskoj (pri čemu ne navode koliki), kao i da su i u slučaju neuspjeha u dokapitalizaciji adriatica.net grupe sposobne nositi se sa svim izazovima koji se pred njima nalaze.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika