09.12.2009. / 15:45

Autor: Hina , Andrea Belin

Brojni umjetnici i štovatelji oprostili se od maestra Vjekoslava Šuteja

Obred je vodio kanonik zagrebačke katedrale mons. Mijo Gabrić, a započeo je izvedbom Arcaldetove Ave Marie u izvedbi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Od slavnog dirigenta su se zatim oprostili i ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender , ravantelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Supruga Ivana Šutej i kći Alemka ispratile su slavnog dirigenta (Foto:Pixsell)Supruga Ivana Šutej i kći Alemka ispratile su slavnog dirigenta (Foto:Pixsell)Članovi obitelji, rodbina, prijatelji, glazbeni umjetnici kulturni i javni djelatnici te nekoliko stotina građana oprostili su se danas od maestra Vjekoslava Šuteja na zagrebačkom groblju Mirogoj. Pokopu je nazočio i predsjednik hrvatskog sabora Luka Bebić.

Obred je vodio kanonik zagrebačke katedrale mons. Mijo Gabrić, a započeo je izvedbom Arcaldetove Ave Marie u izvedbi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.
Od Šuteja su se zatim oprostili i ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender , ravantelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Ostat ćeš najveći promicatelj hrvatske glazbe i najveći ambasador Hrvatske, jer si nastupio na svim kontinetima, prerano si nas napustio, otišavši u spokoj. Neka ti je laka hrvatska zemlja", poručio mu je zagrebački gradonačelnik.

Siriščević je prisjećajući se na dugogodišnje prijateljstvo s maestrom kazao kako je osobito cijenio njegovu iskrenost, hrabrost i iznenađenja. Na kraju mu je zahvalio na svemu što je učinio za hrvatsku glazbu.

Puljić je kazao da je nakon dirigentova odlaska svaka riječ suvišna dok je Prlender rekao da je Dubrovnik mjesto u kojemu se stvaralo prijateljstvo između njega i Šuteja i brojnih drugih umjetnika.

Slavnog dirigenta glazbom su ispratili Klapa Iskon i solistica Lea Dekleva te na grobu američka mezosopranistica Denyce Graves.

Vezane vijesti

Toulouse ne želi pokopati Meraha

Toulouse ne želi pokopati Meraha

Gradsko poglavarstvo Toulousea u četvrtak je objavilo da se pogreb sedmerostrukog ubojice Mohameda Meraha, koji se trebao održati poslije podne,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika