09.12.2009. / 16:10

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Josipović o Ini: Sve treba temeljito istražiti, a ne prejudicirati

Riječ je o "poduzeću velike vrijednosti i strateškoga značenja" pa je potrebno da mjerodavna tijela provedu istragu pravedno, nepristrano i do kraja.

Ivo JosipovićIvo JosipovićNa susretu s građanima i novinarima u sklopu predizborne utrke SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je danas u Karlovcu da stanje u Ini treba temeljito istražiti, a ne prejudicirati jer je riječ o "poduzeću velike vrijednosti i strateškoga značenja" pa je potrebno da mjerodavna tijela provedu istragu pravedno, nepristrano i do kraja.

Sanaderova odgovornost

Na upit treba li s tim u vezi otvoriti i pitanje odgovornosti bivšega premijera Ive Sanadera, Josipović je odgovorio da se svakim danom otvaraju nove afere te doznajemo nešto novo o mutnim poslovima za njegove vladavine pa je logično da se otvori pitanje i njegove odgovornosti jer je bio na vrhu piramide koja je odlučivala.

Ali, naglasio je, postupak treba biti pravedan i prema Ini i prema Ivi Sanaderu.

Također je rekao kako je u kampanji razgovarao s mnogim građanima na rubu bijede koji "više nemaju kuda zbog teške ekonomske krize" te upiru prstom na korupciju, privilegije i protekciju i sve ono što ih čini neravnopravnima.

Nova pravednost

Ukratko im je iznio svoj program "Nova pravednost" kojemu je svrha vratiti moral u politiku i uspostaviti odnose "u kojima će građani moći reći da imamo pravednu i korektnu Hrvatsku".

Na upit treba li država plaćati mirovinsko osiguranje glazbenicima, pa i onima koji zarađuju mnogo a državi prikazuju malo, Josipović je odgovorio da je i sada zakonom jasno određen cenzus i treba ga poštovati. "Na Poreznoj je upravi da ispita kome treba ta privilegija, a koga treba kazniti jer ne plaća poreze", zaključio je Josipović.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 09.12.09. 23:02

tesko je da ce ti Racan moci dati odgovor Stipe je kao sta se vidi nedodirljiv jer ima obraz ka don od postole a ti si toliko zenskast oli bolje receno ljigav da je tvoja pravednost upitna jer ces opet morat polagat racune u novi obnovljeni ured....di je tu pravednost da si i prije pocetka u ogromnoj prednosti znaci u Hrvatyskoj ima 70%agnostika


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika