09.12.2009. / 17:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor puna optimizma: Europa je prepoznala napore vlade u borbi protiv korupcije

Kosor vjeruje da će i glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prepoznati napore Hrvatske u vezi s "topničkim dnevnicima". "Oni su vlasništvo Hrvatske i mi želimo, i moramo, znati kakva im je sudbina", kazala je Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor izrazila je u srijedu u Bonnu, gdje sudjeluje na izbornom kongresu Europske pučke stranke, optimizam da će Hrvatska na vrijeme završiti pregovore s Europskom unijom.

Premijerka očekuje da će biti otvoreno 31 poglavlje. "Postoje još neki problemi, ali uvjerena sam da ćemo ih riješiti", kazala je Kosor. Kada je riječ o Sloveniji premijerka tvrdi da je stvorena klima prijateljstva i suradnje i da će se na tom planu i dalje razgovarati.

Sudbina topničkih dnevnika

Kosor vjeruje da će i glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prepoznati napore Hrvatske u vezi s "topničkim dnevnicima". "Oni su vlasništvo Hrvatske i mi želimo, i moramo, znati kakva im je sudbina", kazala je Kosor u Bonnu.

Premijerka je kazala da se neće odustati u borbi protiv korupcije, na bilo kojoj razini i prema bilo kome. Hrvatska ima dobar zakonodavni okvir, tvrdi Kosor, ali postoji i otvorena i čvrsta volja da se ne posustane u toj borbi. "Ti napori vlade su prepoznati i vrednuju se, a činimo ih zbog nas samih, zbog Hrvatske i njenih građana", rekla je premijerka.

Novi predsjednik EPP-a

Kosor je sudjelovala u izborima za novog predsjednika EPP-a. Očekuje se da će to biti dosadašnji predsjednik Wilfried Martens.

U Bonnu na kongresu pučana sudjeluje 1500 delegata, te brojni europski predsjednici i premijeri, te predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barrroso i predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek.

Uz Kosor, u Bonn je doputovao i Josip Friščić, predsjednik HSS-a, a u izaslanstvu su i Vladimir Šeks, Božo Biškupić i Božidar Pankretić. Jadranka Kosor kasno poslije podne govorit će na izbornom kongresu

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 09.12.09. 18:11

Gospođo Kosor,
Najmudrije biste postupili, s obzirom na ono što nam se i dalje sprema, kad biste proglasili PETOGODIŠNJI MORATORIJ ZA PRISTUP EU.


registracija
27/7/09

columbo, 09.12.09. 19:50

Europa nam dodje kao sarena laza...Kao bebi zvecka, a sve kako bi skrenuli vodu s mlina koji jest nas kamen o vratu. Nase je mjesto za sada (i za dugo, nazalost) u nasoj mocvari...


registracija
8/8/09

tovar62, 09.12.09. 23:07

jos Jdro prijavi Mesica USKOKU i onda ti nema kraja,bit ces kraljica Hrvatske


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika