09.12.2009. / 17:29

Autor: Totalsport

UEFA: Nećemo izbaciti CSKA iz Lige prvaka

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da će moskovski CSKA igrati u osmini finala Lige prvaka, bez obzira na dvojicu igrača palih na doping-testu

Michel Platini, predsjednik UefeMichel Platini, predsjednik UefeEuropska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da će moskovski CSKA igrati u osmini finala Lige prvaka, bez obzira na dvojicu igrača palih na doping-testu.

Podsjetimo, riječ je o Sergeju Ignaševiču i Alekseju Berezuckom, koji su nastupali pod djelovanjem supstanci s popisa nedopuštenih, dopinških sredstava.

Pod utjecajem Sudafeda, sastojka u lijeku protiv prehlade, obojica su braniča igrali trećeg studenog u gostujućem remiju Moskovljana kod Manchester Uniteda (3-3). Isti taj lijek UEFA propisom ne zabranjuje, ali se njegova uporaba u terapeutske svrhe mora prijaviti.

UEFA-ina Disciplinska komisija 17. prosinca će saslušati izlaganje dvojice CSKA-ovih igrača koji nisu imali pravo nastupa u utorak protiv Beşiktaşa (pobjeda Moskovljana 2-1). Vrhovno tijelo europskom nogometa ima pravo klub, ukoliko su njegova dva igrača koristila nedopuštena sredstva, isključiti iz natjecanja.

U ovom slučaju, potvrdili su u srijedu, to neće napraviti.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika