09.12.2009. / 19:54

Autor: Boris Bilas

Kajin: Ne nudim sebe kao lažna proroka koji govori da će biti bolje

"Svima nama će prije biti gore nego što će nam biti bolje", rekao je Kajin, naglasivši da u idućoj godini treba vratiti 10 milijarda eura

Damir KajinDamir KajinPredsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin na večerašnjoj predizbornoj tribini u Hrvatskom domu u Križevcima okupljenima je rekao da će 2010. biti "pakleno" teška godina i da sebe ne nudi kao lažna proroka koji govori da će biti bolje.

"Svima nama će prije biti gore nego što će nam biti bolje", rekao je Kajin, naglasivši da u idućoj godini treba vratiti 10 milijarda eura.

Društveni slom

"Bojim se da ćemo u 2010. ostati bez još 50 tisuća radnih mjesta u industrijskim, trgovačkim i obrtničkim granama. Mi smo pred gospodarskim, socijalnim i društvenim slomom i morat ćemo se puno više odricati nego trošiti", rekao je Kajin.

No, kako drži, pametnom politikom mogli bismo za tri do četiri godine jamčiti budućnost, ako ne sebi, onda našoj djeci. Poručio je da bismo se trebali upitati što ćemo mi učiniti za svoju državu, a ne što će država učiniti za nas.

"Ili ćemo se trgnuti ili ćemo pasti na koljena, a pokušat ću ovu naciju otrijezniti, istaknuo je Kajin. Kako je rekao, bez novih parlamentarnih izbora nema novog početka.

Socijalni udari

Vlast će se u travnju ili svibnju "valjati" ulicama zbog socijalnih "udara", ocijenio je Kajin. Govoreći o korupciji, ustvrdio je da je "Hrvatska umrežena kriminalom".

Malo koja zemlja je tako korumpirana kao Hrvatska, a javna se poduzeća u pravilu potkradaju. Ovaj narod će se znati obraniti od svojih lopova. Ili mi, ili oni, rekao je Kajin i ocijenio da će mnogi proći kao Krležini Glembajevi. Svi pošteni ljudi, bilo lijevi ili desni, trebaju stati pod jednu zastavu i obračunati se s kriminalom, izjavio je Kajin.

Kako je rekao, svi putovi vode prema bivšem premijeru kojeg je, ponovio je, dok je plovio na "Malo vitra", trebalo "usidriti" kod Golog otoka.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika