10.12.2009. / 00:06

Autor: Totalsport

LP, skupina H: Golman Standarda pogodio Europa ligu

Na krajnje nevjerojatan način Standard je izborio Europa ligu - pogotkom svog vratara Sinana Bolata u petoj minuti nadoknade utakmice koju je sudac produljio četiri minute

Simon BolatSimon BolatNa krajnje nevjerojatan način Standard je izborio Europa ligu - pogotkom svog vratara Sinana Bolata u petoj minuti nadoknade utakmice koju je sudac produljio četiri minute.

Doslovno posljednje sekunde curile su u Liegeu gdje je domaćin zaostajao 1-0 nakon pogotka Jeremaina Lensa za AZ Alkmaar iz 42. minute. Nije mu bilo teško s jednog metra svladati kasnijeg heroja utakmice nakon ubacivanja s lijeve strane.

Sve do posljednje akcije na utakmici AZ je imao osiguranu Europa ligu, a onda je za njih uslijedio šok. Na ubacivanje s desne strane najviše je skočio čuvar mreže belgijske momčadi i glavom prevario kolegu Sergija Romera na drugoj strani. Udarac je završio tik ispod vratnice na, za Argentinca, nebranjivom mjestu za 1-1 i oproštaj Nizozemaca od Europe.

Jedini pogodak u Ateni na susretu Olympiacosa i pomlađenog Arsenala pogodio je Leonardo u 47. minuti. Menadžer engleske momčadi Arsene Wenger izveo je na travnjak u Grčkoj momčad čiji je prosjek godina iznosio 21, budući da je prvo mjesto skupine londonski sastav već prije osigurao. Pomogao je time treneru Olympiacosa Zicu i jedinom strijelcu na utakmici koji je osvojio jednu loptu oko centra, okomito se sjurio prema vratima Lukasza Fabianskog i prevario poljskog vratara.

Skupinu je, dakle, s prvog mjesta prošao Arsenal, a kao drugi će u osminu finala Olympiacos. Uz mnogo sreće i sjajnu Bolatovu reakciju Standard iz Liegea nastavlja europski hod Europa ligom, dok se AZ Alkmaar oprašta od europske scene za ovu sezonu.

Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina H

Olympiacos - Arsenal 1-0 (Leonardo 47)

Standard - AZ Alkmaar 1-1 (Bolat 90+5 / Lens 42)

Ljestvica:

1. Arsenal 6 4 1 1 12-5 13

2. Olympiacos 6 3 1 2 4-5 10

3. Standard 6 1 2 3 7-9 5

4. AZ Alkmaar 6 0 4 2 4-8 4

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika