10.12.2009. / 00:11

Autor: Totalsport

LP, skupina E: Pobjeda Fiorentine na Anfieldu

Pobjedom protiv Liverpoola 2-1 u 6. kolu E skupine Lige prvaka, Fiorentina je osigurala prvo mjesto u toj skupini

Steven GerrardSteven GerrardPobjedom protiv Liverpoola 2-1 u 6. kolu E skupine Lige prvaka, Fiorentina je osigurala prvo mjesto u toj skupini.

Fiorentina je do trijumfa na Anfieldu stigla potpuno zasluženo jer je bila bolja i opasnija momčad, iako je nakon prvih 45 minuta semafor pokazivao 1-0. Liverpool je do pogotka stigao iz jedine prave akcije u prvom dijelu. Slobodni udarac u 43. minuti s desne strane izveo je kapetan Steven Gerrard, a Izraelac Yossi Benayoun je glavom odlično naciljao suparnička vrata.

No, i u prvom dijelu je Fiorentina stvarala više prilika, a u nastavku je napokon znala i iskoristiti dvije od njih. Alberto Gilardino poslužio je u 63. minuti Martina Jørgensena koji je izjednačio na 1-1, dok je u drugoj minuti sudačke nadoknade Gilardino precizno naciljao kut Liverpoolovog vratara Cavalierija za pobjedu ''viola''.

Tako je sudačka nadoknada još jednom bila kobna ove sezone u Ligi prvaka za Liverpool, baš kao i protiv Lyona. Redsi su nastup u skupini okončali sa 7 bodova, te dva domaća poraza, od Lyona i Fiorentine, pa će nastavak sezone, što se europskih natjecanja tiče, provesti u Europa Ligi.

Uz Fiorentinu, što se znalo i prije zadnjeg kola, u osminu finala Lige prvaka ide i Lyon, koji je za oproštaj od skupine pred svojim navijačima na Gerlandu pobijedio mađarski Debrecen 4-0.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić ušao je u igru u Lyonovoj momčadi u 29. minuti, pri vodstvu ''lavova'' 1-0 nakon pogotka Gomisa u 25. minuti. Pjanić je u 44. minuti iz slobodnog udarca asistirao Bastosu za povećanje vodstva, a Bastos je Pjaniću ''vratio'' asistenciju u 59. minuti, pa se Pjanić udarcem iz blizine i sam upisao u strijelce za 3-0. Zadnji gol na utakmici postigao je Cissokho u 77. minuti.

Liga prvaka, skupina E, 6. kolo:

Liverpool- Fiorentina 1-2 (Benayoun 43 / Jørgensen 63, Gilardino 90+2)

Lyon – Debrecen 4-0 (Gomis 25, Bastos 44, Pjanić 59, Cissokho 77)

Ljestvica:

1. Fiorentina 6 5 0 1 14-7 15

2. Lyon 6 4 1 1 12-3 13

3. Liverpool 6 2 1 3 5-7 7

4. Debrecen 6 0 0 6 5-19 0

Vezane vijesti

Montella novi trener Fiorentine

Montella novi trener Fiorentine

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Vincenzo Montella (37) imenovan je službeno novim trenerom Fiorentine. Popularni "Aeroplanino" potpisao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika