10.12.2009. / 08:00

Autor: Totalsport

Olić: Samo da ne izvučemo Barcelonu!

Ivica Olić izjavio je za službenu stranicu UEFA-e da je Bayern u Torinu protiv Juventusa odigrao najbolju utakmicu u cijeloj sezoni

Ivica OlićIvica OlićIvica Olić izjavio je za službenu stranicu UEFA-e da je Bayern u Torinu protiv Juventusa odigrao najbolju utakmicu u cijeloj sezoni.

Samo je pobjeda protiv Juventusa vodila Bavarce u osminu finala Lige prvaka, pa je trener Louis van Gaal vjerojatno od početka naredio potpunu ofenzivu, barem je tako izgledalo na terenu. Bayern je doista odigrao odličnu utakmicu protiv vrlo skromnog i blijedog Juventusa, a Ivica Olić je – briljirao! Ne samo što je pogodio vratnicu, iznudio jedanaesterac za 1-1 i zabio gol za 2-1, već je često uspješno rješavao duele i protiv trojice igrača ''stare dame'', te je bio permanentna nevolja i opasnost za obranu torinskog sastava.

Međutim, nije govorio o sebi već o – momčadi.

- Apsolutno sam oduševljen našom pobjedom. Znali smo da moramo odigrati utakmicu godine. Srećom, baš to smo uspjeli i učiniti! Svi su u našoj momčadi igrali baš dobro. Iako je Juventus poveo, niti u jednom trenutku nismo se prestali boriti – analizirao je 30-godišnji hrvatski reprezentativni napadač.

- Osjetili smo da se Juventus mučio čak i kada je imao tih 1-0 jer smo im stvarali šanse i pritisnuli ih. Ja sam imao prilike u ranoj fazi utakmice, jednom sam pogodio vratnicu, još jednom ili dvaput zaprijetio. Penal je bio čist kao suza. Naš odgovor nakon njihovog vodstva je bio izvrstan. Izjednačili smo i zabili još jedan gol za vodstvo. Do kraja smo možda jedan pogodak postigli i uz malo sreće, ali naša pobjeda je u potpunosti zaslužena – kaže Olić, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 68 utakmica.

Bayern je u Torinu definitivno potvrdio da je u uzlaznoj putanji. Bavarci u Bundesligi nisu izgubili u zadnjih osam utakmica, a taj niz mogu produžiti na dvoznamenkasti broj ukoliko ostanu neporaženi u zadnje dvije utakmice prije zimske stanke, u gostima kod Bochuma i na svom terenu protiv Herthe.

- U Torinu smo igrali i odigrali utakmicu sezone, ali želimo zadržati ovaj standard igre i u te dvije utakmice u njemačkom prvenstvu prije stanke.

Na kraju, ponudio je i pogled unaprijed, prema mogućem suparniku u osmini finala Lige prvaka.

- Bez obzira tko će nam biti suparnik, u pitanju će biti momčad koja je u svojoj skupini osvojila prvo mjesto. Prema tome, vrlo jak protivnik. Nadam se jedino da nećemo izvući Barcelonu – zaključio je Olić.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika