10.12.2009. / 10:26

Autor: Nacionalova redakcija

Mađari ne žele otkriti zašto je Podravka deponirala 47 milijuna kuna u OTP-u

Pretpostavlja se da depozit od 45 milijuna kuna, otprilike šest milijuna eura, predstavlja jednu ratu kredita od 34 milijuna eura koje je OTP dao Fimi Milana Horvata da tim novcem vrati zajam Merril Lynchu, kojim je Fimina malteška podružnica kupila 10,6 posto dionica Podravke

Ljubo JurčićLjubo JurčićBorba Uprave i Nadzornog odbora Podravke s mađarskom OTP bankom oko navodnog depozita od 47 milijuna kuna, traje i dalje. Naime, prema pisanju business.hr-a iz Podravke već tjednima pokušavaju dobiti ugovor koji objašnjava razloge zbog kojih je ta cifra deponirana u toj banci, ali su umjesto ugovora iz Mađarske dobili samo - pismo.

Pismo je stiglo sadašnjem prvom čovjeku kompanije Miroslavu Vitkoviću, a takvo ponašanje Mađara izazvalo je protest novog šefa Nadzornog odbora Ljube Jurčića, koji smatra kako je takvo ponašanje uvredljivo.

Zbog toga će i Uprava Podravke na čelu s Miroslavom Vitkovićem početkom idućeg tjedna otputovati u Mađarsku na sastanak s Upravom OTP Banke.

Depozit rata Fiminog kredita

Pretpostavlja se da depozit od 45 milijuna kuna, otprilike šest milijuna eura, predstavlja jednu ratu kredita od 34 milijuna eura koje je OTP dao Fimi Milana Horvata da tim novcem vrati zajam Merril Lynchu, kojim je Fimina malteška podružnica kupila 10,6 posto dionica Podravke.

Ukoliko sporni depozit doista jest rata kredita, Podravka onda mora OTP-u otplatiti još 27 milijuna eura, ako bi doista bilo tako iznos Podravkinih "dubioza" narasao bi na gotovo 500 milijuna kuna.

"Uprava Podravke ima zadatak u Mađarskoj preuzeti kopiju ugovora između Podravke i OTP banke. Tek tada će biti poznat financijski status Podravke. Uvredljivo je za Podravku što još nije uspjela dobiti informacije od OTP banke. Podravka je partner mađarske banke i mora znati kakve su joj obveze prema tom ugovoru", rekao je Ljubo Jurčić za Poslovni dnevnik te je dodao da će kad se utvrdi odnos Podravke s OTP-om znat će se može li Podravka vratiti novac i neutralizirati štetu ili je po tome ugovoru depozit otplata neke veće obveze koja Podravki povećava financijski rizik i štetu.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika