10.12.2009. / 12:17

Autor: Ana Smrečki

Jurčević o topničkim dnevnicima: Sanader je veleizdajnik, Kosor ide još dalje

Premijerka Jadranka Kosor u svojim je ustupcima prema Haagu otišla puno dalje od svog prethodnika premijera Sanadera. On je dogurao do jedne razine veleizdaje, a ona je to nastavila potpuno eksplicite. Pritom dobiva medijsku i drugu potporu, od strane onih koji imaju moć u Hrvatskoj

Ivo SanaderIvo Sanader"Nasilje koje se događa zbog 'topničkih dnevnika' ne događa se zbog toga da se oni nađu, jer ionako ne postoje, već da bi se vježbala i povećavala razina represije prema nepoželjnim skupinama, a to su u ovom slučaju hrvatski branitelji. No, to se ne događa od jučer, taj proces traje posljednjih 15 godina. Nakon Oluje počela se provoditi sustavna eliminacija onih koji su stvarali državu", reakcija je nezavisnog predsjedničkog kandidata Josipa Jurčevića i dobrog poznavatelja haaških prilika na najnovija događanja oko 'topničkih dnevnika'.

'Topnički dnevnici' stara batina

"U ovom korumpiranom sustavu najlakše je nekoga proglasiti krivim za nešto što ne postoji, odnosno nije učinio. 'Topnički dnevnici' su stara batina, pa je njome najlakše optuživati za nešto čega nema. Kada nekoga optužujete za nešto što postoji, taj barem zna od čega se brani. To vam je, kao da vas netko optuži da ste nešto napravili na Marsu, pa se postavlje pitanje kako se od tih optužbi obraniti, kada znate da niste bili na Marsu", slikovito pojašnjava Jurčević.

Kosor će ubrzo zamijeniti oni koji su je i doveli

"Premijerka Jadranka Kosor u svojim je ustupcima prema Haagu otišla puno dalje od svog prethodnika premijera Sanadera. On je dogurao do nivoa veleizdaje, a ona je to nastavila potpuno eksplicite. Pritom dobiva medijsku i drugu potporu, od strane onih koji imaju moć u Hrvatskoj. To što premijerka radi nije na korist Hrvatske, radi se o razaranju onoga što u našoj zemlji vrijedi. Ona se tu dobro snašla, jer nastavlja posao svog prethodnika. No, neće dugo, jer će ju uskoro, s obzirom na katastrofu koju radi, zamijeniti oni koji su je doveli i stavit će nam nekoga novog koji će se jednako dobro snalaziti", prognoza je Josipa Jurčevića.

Nije mu jasno da obrana generala Gotovine najavljuje štrajk. Poručuje da Gotovina nikada nije štrajkao u obrani Hrvatske, pa stoga smatra da nitko nema ni pravo štrajkati ako ima bilo kakve veze s herojem kao što je Gotovina. "Obrana je očito i sama participirala u tim problemima, jednim dijelom je čak surađivala i afirmirala one koji su zatvarali naše generale. Obrana Gotovine hvalila je Sanadera u predizborno vrijeme, jer je od toga imala koristi", podsjeća Jurčević.

Specijalni rat protiv Ademija

Posljednji istup genenala Ademija, koji je nakon pretresa stana istaknuo da država zna tko je 'ekipa' koja je uništila 'topničke dnevnike', Jurčević smatra protivnim onome što je herojski zastupao od 1991. do 1995. godine. "Žao mi je što ga se dovelo u poziciju da danas radi nešto suprotno vrijednostima koje je zastupao u Domovinskom ratu. Ipak, poznata mi je je pozadina Ademijeva slučaja i pritisaka na njegovu obitelj. On sada zapravo djeluje sam protiv sebe. Mislim da će, prije ili kasnije to uvidjeti. Kao vojnik sigurno zna da 'topnički dnevnici' ne postoje, a ovo što mu se događa, igra je koju mu namještaju one iste osobe koje su mu navodno pomagale. Protiv njega se vodi specijalni rat, po principu dobrog i lošeg policajca, za koji on kao iskusni vojnik očito nije spreman", siguran je Jurčević.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
10/12/09

MKC, 10.12.09. 14:45

Svi branitelji, udružite se u zajedničku udrugu "HRVATSKI DOMOBRAN" koja postoji preko 140 godina i promiče najplemenitije odlike i ciljeve koji bi trebali resiti svakog hrvatskog čovjeka, te također hrvatske vojnike iz zadnjeg rata


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika