10.12.2009. / 13:30

Autor: Totalsport

Argentinska Apertura: Banfield jednu utakmicu od povijesnog naslova

Nogometaši Banfielda pobijedili su na svom stadionu sastav Tigrea 1-0 u dvoboju 18. kola argentinskoga nogometnog prvenstva

Santigao Silva iz BanfieldaSantigao Silva iz BanfieldaNogometaši Banfielda pobijedili su na svom stadionu sastav Tigrea 1-0 u dvoboju 18. kola argentinskoga nogometnog prvenstva.

Tom su pobjedom očuvali dva boda prednosti pred drugoplasiranim Newell's Old Boysima, koji su u srijedu na gostovanju pobijedili Gimansiju La Platu 2-0.

U posljednjem kolu, na gostovanju kod neuvjerljive Boce Juniors, sastav Banfielda treba pobjedu za definitivnu potvrdu prvog naslova u klupskoj povijesti dugoj 113 godina.

Ishod prvenstva također će ovisiti o srazu koji na svom stadionu Newell's Old Boysi igraju protiv San Lorenza. U slučaju pobjede Old Boysa, Banfield će bodom na Bomboñeri izboriti majstoricu.

Jedini pogodak u srazu protiv Tigrea za vodeću momčad jesenskog dijela prvenstva u Argentini zabio je Victor Lopez u 84. minuti.

Argentinska Apertura, 18. kolo:

San Lorenzo – Lanus 0-1 (Aguirre 82)

Gimnasia La Plata – Newell's Old Boys 0-2 (Formica 15, Boghossian 33)

Banfield – Tigre 1-0 (Lopez 84)

Redoslijed: 1. Banfield 41, 2. Newell's Old Boys 39, 3. Colon 34 (+1), 4. Independiente 33, 5. Velez Sarsfield 33 (-1), Estudiantes 31 (+1)...

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika