10.12.2009. / 13:50

Autor: Totalsport

Povratak nakon teške ozljede: I liječnici se čude Xiangovom čudu

Sun Haipin, trener kineskog sprintera-preponaša Liua Xianga, povratak svog štićenika na staze nakon teške ozljede Ahilove tetive i 13 mjeseci pauze tretira kao svojevrsno čudo

Liu XiangLiu XiangSun Haipin, trener kineskog sprintera-preponaša Liua Xianga, povratak svog štićenika na staze nakon teške ozljede Ahilove tetive i 13 mjeseci pauze tretira kao svojevrsno čudo.

Na staze se 26-godišnji Liu Xiang vratio u rujnu nakon što je više od godine dana proveo izvan atletike zbog teže ozljede Ahilove tetive, zbog koje je propustio Olimpijske igre u Pekingu. U prvom nastupu zauzeo je drugo mjesto na IAAF Golden Grand Prix mitingu na 110 metara s preponama u rodnom Šangaju. Prošlog mjeseca je pobijedio na Azijskom prvenstvu u kineskom Guangzhouu. Otrčao je utrku za 13 sekundi i 50 stotinki.

- Mnogi atletičari nisu se uopće mogli vratiti svom sportu, nisu se mogli vratiti na staze nakon ozljede Ahilove tetive. Neki doktori i liječnički eksperti bili su vrlo skeptični oko njegove ozljede i davali su sumorne prognoze o njegovom povratku u početku, a danas se dive i čude kako se uspio oporaviti. Njegov opravak je gotovo perfektan. Zapravo, to je pravo čudo. Nije to samo moje mišljenje, i Liuov američki liječnik se točno tako izrazio – kaže Haipin.

Liu Xiang je osvojio zlatnu medalju na 110 metara na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu 2007. godine u Osaki. Sljedeći nastup imat će u petak u Hong Kongu na na Istočnoazijskim igrama.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika