10.12.2009. / 12:51

Autor: Martina Čizmić

Gregorian oduševili Zagrepčane: Dva i pol sata glazbe za dušu

Skladno korištenje svjetla, lasera, dima i pirotehnike samo je pojačalo dojam pjesama, a skladba u kojoj su Gregorian koristili bubnjeve posebno je ostala u sjećanju mnogih

Gregorian je oduševio Zagrepčane (Foto: G. Sermek)Gregorian je oduševio Zagrepčane (Foto: G. Sermek)Njemačka glazbena skupina Gregorian oduševila je prepunu koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, natjeravši ne malom broju posjetitelja suze u oči.

Bez obzira radilo se o obradi nekog poznatog rock klasika ili njihovoj originialnoj skladbi, Gregorian su dotakli svakog posjetitelja izravno u dušu i omogućili mu da dva i pol sata uživa u njihovim glasovima.

Izvodili su neke od najpoznatijih pjesama iz svoje desetogodišnje karijere. Od Robbia Williamsa, Davida Bowiea pa do Metallice i Pink Floyda. Gregorian su uz podršku mlade Amelie Brightman pokazali da koncert ne mora imati napadnu koreografiju pa da bi zabavio publiku.

Skladno korištenje svjetla, lasera, dima i pirotehnike samo je pojačalo dojam pjesama, a skladba u kojoj su Gregorian koristili bubnjeve posebno je ostala u sjećanju mnogih.

Igra svjetlom dala je poseban dojam (Foto: G. Sermek)Igra svjetlom dala je poseban dojam (Foto: G. Sermek)Na kraju su se oprostili prigodnom Božićnom skladbom, a posebno su iznenađenje priredili kada je tijekom te pjesme počeo padati snijeg na pozornicu.

Prepuna dvorana ispratila je pljeskom i ovacijama tenora Jonathana Clucasa, Edwarda Handsa, Gerarda O’Beirnea te baritona i baseva Richarda Colliera, Roberta Fardella, Richarda Naxtona, Christophera Ticknera i Lawrencea Whitea i zasigurno poželjela da se Gregorian u pratnji klavijaturista Jan-Ericom Kohrsom, gitarista Guntherom Laudhanom i bubnjara Rolandom Peilom što prije vrate u Zagreb.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika