10.12.2009. / 14:20

Autor: Hina

Microsoft Hrvatska i u 2010. očekuje nastavak uspješnog poslovanja

Budući direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković 2010. ocjenjuje poslovno izuzetno izazovnom, vjerujući da će sa svojim novim timom pridonijeti još većoj dostupnosti Microsoftovih proizvoda i usluga

Marko Makovac, Venesa Schutz i Ivan VidakovicMarko Makovac, Venesa Schutz i Ivan VidakovicU tvrtki Microsoft Hrvatska zadovoljni su ovogodišnjim poslovanjem ostvarivši prihode na razini prethodne godine unatoč krizi i većem od očekivanog padu IT tržišta u Hrvatskoj, a nastavak uspješnog poslovanja očekuju i iduće godine pod vodstvom novog direktora Ivana Vidakovića koju će tu dužnost preuzeti s 1. siječnjem 2010., rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Microsoftu.

Vidaković, poznat kao dugogodišnji generalni direktor IBM-a u Hrvatskoj, Bliskom istoku, Omanu i Jemen, na mjestu direktora Microsofta naslijedit će Venesu Shutz koja je na toj dužnosti bila od kolovoza 2008., a odlazi, kako je sama danas pojasnila, zbog nastavka i razvoja vlastite karijere u Microsoftu.

2009. unatoč krizi najbolja do sad

Ocjenivši da su rezultati poslovne 2009. za Microsoft možda do sada najbolji u Hrvatskoj, Shutz je pojasnila da su zadržali tržišni udjel (na kazavši koliki), da su im prihodi od softvera ostali na razini prethodne godine, dok su oni od usluga porasli 16 posto.

Pohvalivši se ovogodišnjim brojnim internacionalnim i regionalnim priznanjima Microsoftu Hrvatska (najbolja podružnica u srednjoj i istočnoj Europi, treći na svijetu u kategoriji manjih tržišta i druga), Shutz i direktor Microsoftovog poslovanja i marketinga Marko Makovac istaknuli su će i 2010. nastaviti s optimizacijom poslovanja te jačanjem suradnje s partnerskom mrežom, školama i zajednicom općenito.

Očekuju i lagani oporavak IT tržišta, posebno u drugoj polovini iduće godine, kao i da će se zaustaviti i preokrenuti na rast ovogodišnji pad potrošnje od 15 posto te pad isporuke osobnih računala od 24 posto. Makovac je kazao i kako se vrijednost IT tržišta u Hrvatskoj za ovu godinu procjenjuje na 5,6 milijardi kuna.

Budući direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković 2010. ocjenjuje poslovno izuzetno izazovnom, vjerujući da će sa svojim novim timom pridonijeti još većoj dostupnosti Microsoftovih proizvoda i usluga.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika