10.12.2009. / 16:19

Autor: Marko Ćustić

Fabrizio Corona osuđen na 3 godine i 8 mjeseci zatvora

Bivši suprug Nine Morić je osuđen jer je pokušao iznuditi novac od nogometaša Francesca Coca u dva navrata, jednom fotografijom na kojoj je ovaj snimljen polugol u jednom lokalu, i drugi put kad je snimljen pred diskotekom s osobom koja bi mogla biti transseksuala

Fabrizio CoronaFabrizio CoronaBivši suprug Nine Morić, talijanski fotograf Fabrizio Corona osuđen je danas u Milanu na tri godine i osam mjeseci zatvora.

Corona je osuđen za pokušaj ucjene motociklista Marca Melandrija te nogometaša Adriana i Coca. Njegov pomagač Marco Bonato dobio je dvije godine i četiri mjeseca.

"Sramim se što sam Talijan", izjavio je Corona nakon presude talijanskim medijima i nastavio: "Zašto ne osude one iz Marrazzova slučaja (političar ucijenjen jer je spavao s transseksualcem). Slijedi žalba, slijedi zatvor, ali boli me k.... Ono što piše na ulazu u sud, zakon je jednak za sve, nije istina. Nemam više vjere u zakon."

Corona je osuđen jer je pokušao iznuditi novac od nogometaša Francesca Coca u dva navrata, jednom fotografijom na kojoj je ovaj snimljen polugol u jednom lokalu, i drugi put kad je snimljen pred diskotekom s osobom koja bi mogla biti transseksualac.
Marca Melandrija je Corona ucjenjivao snimkom na kojoj je ovaj u društvu jedne porno glumice u lokalu u Mugellu, a Adriana snimkom s privatne zabave u njegovoj kući.

Bivši hrvatski zet oslobođen je optužbi u slučajevima ucjene nasljednika Fiata Lapa Elkanna, nogometaša Alberta Gilardina i poduzetnika Gianluche Vacchija.

Idući proces protiv Corone počinje 15. prosinca, također u Milanu. Tom će mu se prilikom suditi za davanje mita zatvorskim službenicima, koji su mu prokrijumčarili fotoaparat u pritvor. U Milanu će vjerojatno biti optužen i za utaju poreza, dok javni tužitelj iz Torina priprema optužnicu zbog ucjene nogometaša Juventusa Davida Trezegueta.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika