10.12.2009. / 17:35

Autor: Totalsport

Van Gaal: S Tonijem više nemam što pričati!

Trener Bayerna svom je napadaču i kandidatu za talijansku nogometnu reprezentaciju Luci Toniju poručio da slobodno može potražiti novi klub u siječanjskom prijelaznom roku

Ciao, Luca Toni!!!Ciao, Luca Toni!!!Trener Bayerna svom je napadaču i kandidatu za talijansku nogometnu reprezentaciju Luci Toniju poručio da slobodno može potražiti novi klub u siječanjskom prijelaznom roku.

Bayernu je u zadnje vrijeme pod vodstvom Van Gaala krenulo jako dobro, pa je na krilima sjajne igre Ivice Olića u utorak pobjedom u Torinu 4-1 protiv Juventusa izborio i plasman u osminu finala Lige prvaka. No, 32-godišnjem Luci Toniju ne cvjetaju ruže već duže vrijeme.

Još od prošle sezone je prenijeo ozljedu Ahilove tetive zbog koje je propustio početak ove, a kada se oporavio, Louis van Gaal ga je prekomandirao u drugu momčad. Kada se talijanski golgeter napokon vratio u prvu momčad, najčešće se družio s pričuvnim igračima na klupi, pa se nedavno javno izjasnio kako želi napustiti Bayern u siječnju, te potražiti klub u kojem će regularno igrati, kako bi povećao mogućnost za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Tu je tek stao na žulj Van Gaalu, koji mu, očito, takav ''grijeh'' ne može oprostiti.

- S Tonijem više nemam što diskutirati. I sam je objavio da želi otići iz Bayerna u neki drugi klub. Ima potpunu slobodu to i učiniti, može odmah početi. Sada je ionako kasno za eventualne isprike, trebao je o tome ranije razmišljati. On je sam zauzeo određeni kurs ponašanja i sada više nema povratka – izjavio je Van Gaal za Corriere dello Sport.

Sljedeća rečenica je konačna potvrda da je Tonijeva avantura na Allianz Areni gotova.

- On nije ispunio naša očekivanja ove sezone. U Bayernu nam više nije potreban!

Okrutna je to i surova istina za najboljeg strijelca Bundeslige u Bayernovom dresu u sezoni 2007/08 s 24 pogotka. Ukupno je u toj sezoni u svim natjecanjima imao 39 pogodaka i 12 asistencija u 46 utakmica. Niti prošle sezone nije bio loš. Usprkos pspomenutim problemima s ozljedom, u 25 nastupa upisao je 14 pogodaka.

West Ham United, Fenerbahçe, Roma i Inter spominju se kao klubovi u kojima bi se Toni mogao skrasiti u siječnju iduće godine...

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika