10.12.2009. / 23:01

Autor: Ana Smrečki

Otvoreni rat Mesić Sanader: Što znaju jedan o drugome i koliko će ići daleko?

Teško je vjerovati da je Sanader nakon posljednjih Mesićevih istupa na račun bivšeg premijera i potpredsjednika Vlade Polančeca došao 'tek tako' na Mirogoj, pokloniti se prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Ivo Sanader i Stjepan MesićIvo Sanader i Stjepan Mesić«Stvarno ne vidim zašto se Sanader ljuti. Ja sam Sanadera nekoliko puta pitao hoće li se sastati s Upravom Ine jer su oni bili zainteresirani pod kojim se uvjetima kompanija predaje u ruke nekom drugome. Dva ili tri puta mi je Sanader rekao da će primiti Upravu Ine, ali na kraju to nije učinio. Kasnije mi je rekao kako nema potrebe da se s njima sastaje jer je Polančec sve dogovorio. To nije vic, to je istina. Ja ne vidim gdje je tu laž», ispravio se večeras Mesić.

Mesićeva prva reakcija: 'Pozdravite mi Sanadera'

Na pitanje novinara, da li bi predstavnicima DORH-a iznio svoja saznanja o privatizaciji INA-e Mesić je rekao da 'nema nikakva saznanja, ali da bi volio, ako postoje bilo kakve sumnje u vezi prodaje INA-e mađarskom MOL-u, da pravne institucije ove države obave svoj posao kako treba. Komentar je to predsjednika Mesića na neočekivani istup bivšeg premijera Sanadera iz drugog pokušaja. Prvi puta, kada su mu novinari otkrili da se Sanader 'ukazao' na Mirogoju, odnosno da se 'obrušio na Mesića, predsjednik je ostao prilično zatečen te je samo kratko poručio 'Pozdravite mi Sanadera'.

Mediji se nakon Ivinog mirogojskog istupa bave analizom tko je kome što rekao i što točno stoji iza teških optužbi. Teško je vjerovati da je Sanader nakon posljednjih Mesićevih istupa na račun bivšeg premijera i potpredsjednika Vlade Polančeca došao 'tek tako' na Mirogoj, pokloniti se prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Ipak, 10. obljetnica njegove smrti sigurno zaslužuje cijelo izaslanstvo HDZ-a na čelu s počasnim predsjednikom sa cvijećem i svijećama na grobu, no ne treba zaboraviti da je ovo Sanaderov istup u hrvatskoj javnosti nakon što je prije pet mjeseci nestao s naše političke scene.

Sanader mjesecima izbjegavao novinare

Vješto se skrivao od novinara, a kada su ga dočekali u Austriji odbio je govoriti o aktualnoj političkoj sceni u Hrvatskoj, koju u posljednje vrijeme, posebno od kada je na čelu Vlade premijerka Kosor, tresu mnogobrojne afere u državnim tvrtkama. Osim što nije želio komentirati afere, čak nije želio govoriti na hrvatskom, pa se 'prebacio' na njemački jezik.

U rat Mesić Sanader uključio se i Polančec

Dakle, današnji Sanaderov istup daleko je od slučajnosti. Donedavna dva najmoćnija čovjeka u Hrvatskoj krenula su otvoreni rat, no hoće li sve ostati na šiframa ili će se početi otkrivati činjenice, za sada nije poznato. Mesić i Sanader očito jedan o drugome znaju puno više nego je javnosti poznato, a preko medija sada jedan drugome očito šalju poruke upozorenja. U igru s porukama prvi se uključio bivši potpredsjednik Vlade i ministar Polančec koji je nakon prozivke predsjednika Mesića u slučaju INA-e javno poručio da bi bilo dobro da USKOK ispita njega.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 11.12.09. 08:35

Grozan je taj Sanaderov rjecnik ulice i birtije...Naravno, ne i iznenadjujuci, samo ovaj put zaista na krivom mjestu, koje je zloupotrijebio i potcinio sebi. No, dobro, ako bi i zanemarili tu formalnost, nego sagledali samu poruku upucenu aktualnom sefu drzave, covjek zaista ne moze ostati ravnodusnim. Naime, mogao bi (ne morao bi...) "navratiti" Uskok i ispitati Mesica i njegove, ako ne zasuti...
Sto to znaci? Ah, nista, sitnica...Tek toliko da bi poslije ovoga "zemlja morala stati i zadrhtati..."
Jadna nasa Hrvatska da li si ti ovo zasluzila? Dolaze ti glave oni koji su u tvoje ime najvise hrvatovali...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika