11.12.2009. / 07:22

Autor: Hina

Otpor ektremnoj desnici: Švicarac iz protesta izgradio minaret na dimnjaku

"Skandalozno je što su Švicarci izglasali tu zabranu, zbog koje smo dobili podršku svih ekstremno desno orijentiranih stranka. To je sramotno", objasnio je Guillaume Morand koji vodi švicarski lanac trgovina cipelama

Ilustracija; foto: ReutersIlustracija; foto: ReutersPrkoseći novoj zabrani, jedan je Švicarac izgradio minaret na dimnjaku zgrade svoje tvrtke u Bussignyju, u predgrađu Lausanne prosvjedujući protiv nedavno izglasane zabrane gradnje minareta u Švicarskoj.

"Skandalozno je što su Švicarci izglasali tu zabranu, zbog koje smo dobili podršku svih ekstremno desno orijentiranih stranka. To je sramotno", objasnio je Guillaume Morand koji vodi švicarski lanac trgovina cipelama.

Poslovni čovjek Morand, koji nije musliman, šokiran je rezultatima referenduma od 29. studenoga na kojem se većina od 57,5% izjasnila za zabranu izgradnje minareta. Gradnjom minareta, koji izdaleka zaista nalikuje pravom minaretu, on je također želio poslati poruku mira.

Morand tvrdi da muslimani u Švicarskoj nikada nisu izazivali probleme.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika