11.12.2009. / 10:53

Autor: Nacionalova redakcija

Božićna čestitka stečajnog upravitelja: Pevec na Badnjak ide u bankrot

Pevec je potpuno svjestan da je otvaranje stečaja neizbježno 24. prosinca, i to pod uvjetom da se ne pojavi strateški partner, čije garancije bi Sud prihvatio

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecDarko Šket, privremeni stečajni upravitelj u bjelovarskom Pevecu, i Zdravko Pevec, vlasnik propale tvrtke koji zapravo broji malo dana do gubitka vlasničkog utjecaja, u četvrtak su prvi put službeno razgovarali.

Povod da se u Bjelovaru sastanu bio je, naravno, skori stečaj kojim kontrolu nad tvrtkom preuzimaju vjerovnici. Bankrot prve Pevecove tvrtke, one u Bjelovaru, zbog stroge zakonske procedure bit će proglašen, kako stvari stoje, na sam Badnjak i s time je Šket upoznao Peveca, piše Poslovni dnevnik.

'Dan D' 24. prosinca

Šket je potvrdio Poslovnom dnevniku da je 24. prosinca "dan D". Tada se otvara stečaj bjelovarskog Peveca, a preduvjet je da se potvrdi kako Pevec zapravo nema pravoga strateškog partnera. Kako potvrđuju i drugi stečajni stručnjaci, sada više nije realno očekivati da bi Pevec našao takvog partnera, a u stečaju se, naglašavaju, ne kupuje "mačak u vreći".

"Razgovor s Pevecom trajao je oko sat vremena. On je potpuno svjestan da je otvaranje stečaja neizbježno 24. prosinca, i to pod uvjetom da se ne pojavi strateški partner, čije garancije bi Sud prihvatio. Spomenuo je da on postoji i da je s njime u kontaktu, no nije naveo detalje", kaže Šket koji je dodao kako neprekidna blokada od 60 dana bjelovarskog Peveca ističe 16. prosinca, te da je tada ispunjen uvjet za otvaranje stečaja.

Malo vremena za preokret

"Sud je za 21. prosinca zakazao ročište i zapravo još postoji jako malo vremena za preokret u vidu ulagača. Samo to može spriječiti stečaj Peveca Bjelovar. A ako se to ne dogodi, u roku od tri dana od sudskog ročišta po zakonu se otvara stečaj", kaže Šket.

Privremeni stečajni upravitelj nije razgovarao s bankama, ali, kako je obaviješten, i one su navodno suglasne s pronalaženjem načina da se omogući funkcioniranje sustava u stečaju. Smatra da uvjeti za to postoje, pa bi se kroz najam mogao omogućiti nastavak poslovanja, no ističe da je prerano o tome govoriti.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika