11.12.2009. / 12:27

Autor: Hina

Carlson Private Equity dobio blagoslov Hanfe za preuzimanje Željezare Split

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je za to društvo 8. rujna ove godine stjecanjem ukupno 223.060 dionica Željezare, što predstavlja 95,86 posto udjela u temeljnom kapitalu te daje 95,86 posto glasova

Željeza Split dobiva novog vlasnikaŽeljeza Split dobiva novog vlasnikaUprava Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na današnjoj je sjednici društvu Carlson Private Equity Limited, sa sjedištem u Londonu, odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje dioničkog društva Željezara Split, objavljeno je na web stranicama Hanfe.

Kako se navodi u rješenju Hanfe, društvo Carlson Private Equity Limited 12. listopada podnijelo je Hanfi zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje splitske Željezare, ponudu za preuzimanje i odgovarajuće isprave, a dopunu zahtjeva 2. prosinca.

Za dionicu 0,01 kuna

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je za to društvo 8. rujna ove godine stjecanjem ukupno 223.060 dionica Željezare, što predstavlja 95,86 posto udjela u temeljnom kapitalu te daje 95,86 posto glasova.

Te je dionice Carlson Private Equity Limited stekao Ugovorom o prodaji i prijenosu dionica sklopljenim 8. rujna ove godine.

Cijena koju se ponuditelj u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 0,01 kunu.

Prema podacima dostupnima Agenciji i dokumentaciji priloženoj uz zahtjev, najviša cijena po kojoj je ponuditelj stekao ukupno 223.060 dionica ciljnog društva s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze iznosi 1,00 euro.

Tri mjeseca bez trgovanja dionicama Željezara

Sukladno potvrdi Zagrebačke burze dostavljenoj uz zahtjev, u razdoblju od tri mjeseca od dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, na Zagrebačkoj burzi nije bilo trgovanja dionicama Željezare Split.

Engleski fond Carlson Private Equity Limited 10. je rujna u obavijesti Zagrebačkoj burzi, o nastaloj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje, izvijestio je da je 8. rujna sklopio Ugovor o prodaji i prijenosu dionica u Željezari Split s poljskim Zlomrexom, s odgodnim uvjetima, o prijenosu 223.060 dionica koje čine 95,86 posto glasova na glavnoj skupštini.

Također je tada najavio da će u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava objaviti ponudu za preuzimanje.

Vezane vijesti

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Adria čelik je danas pokrenula testiranje postrojenja u pogonima valjaonice bivše Željezare Split, čijih je 62 bivših radnika pripremilo pogone i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika