11.12.2009. / 13:10

Autor: Totalsport

U-21 hrvatski reprezentativac Darko Bodul: Balkanci su kao braća u Nizozemskoj

Mladi hrvatski napadač amsterdamskog Ajaxa na posudbi u roterdamskoj Sparti, Darko Bodul (20), u intervjuu za nizozemsko izdanje Goal.coma izjavio je da mu je glavni cilj zaigrati za Ajax

Darko Bodul na treningu AjaxaDarko Bodul na treningu AjaxaMladi hrvatski napadač amsterdamskog Ajaxa na posudbi u roterdamskoj Sparti, Darko Bodul (20), u intervjuu za nizozemsko izdanje Goal.coma izjavio je da mu je glavni cilj zaigrati za Ajax.

- Ajax ostaje moj cilj broj jedan. Želim se vratiti sljedećeg ljeta i izboriti mjesto u momčadi – izjavio je Bodul dodavši da se veseli suradnji s Miralemom Sulejmanijem i Markom Pantelićem, srpskim nogometašima amsterdamskog kluba.

- Dakako da im se veselim, no Ajax ima još dobrih igrača. Možda čak zaigram i sa Suarezom, tko zna što će biti s njim. U svakom slučaju, najradije bih zaigrao u napadu uz Sulejmanija (ranije suigrača također u Heerenveenu, op. a.) i Pantelića.

Dvojica nogometaša iz Srbije Bodulovi su najveći prijatelji, a posebno se rado mladi centarfor sjeća druženja s Danijelom Pranjićem u Heerenveenu i njegovih savjeta.

- U Heerenveenu je Pranjić bio naš "balkanski boss", iznimno sam ga poštovao. Sa Sulejmanijem sam u posebnim odnosima, prije smo čak bili i cimeri. Isto je i s Pantelićem. Pomagao mi je u Ajaxu i davao mi korisne savjete. Stariji je i ja to jako poštujem. Među nama nema mržnje. Mi Balkanci smo krvno povezani. Zapravo smo kao braća. Na travnjaku se možemo pronaći zatvorenih očiju.

Često se Bodul druži s još jednim nogometašem iz bivše Jugoslavije, Slovencem Aleksandrom Šeligom.

- Kad se Slovenija plasirala na Svjetsko prvenstvo, za razliku od Hrvatske, poslao mi je provokativnu poruku. Ne ljutim se. Dapače, želim Sloveniji sve najbolje u JAR-u kad već moja Hrvatska neće biti tamo, baš kao što želim i Srbiji. Dobro je za balkanski nogomet da tamo ima svojih predstavnika.

Bodul je 1989. godine rođen u Sarajevu. Za rata je 1992. godine preselio u Austriju gdje je i odrastao. Prisjetio se kako je izgubio svaki trag ocu, koji je ostao u Sarajevu.

- Došao je 1995. godine, nakon što smo ostali bez ikakvog kontakta s njim. Nismo znali gdje je i što je s njim. Jednog je dana samo osvanuo na vratima. Bio je to lijep trenutak. Rat neću nikada zaboraviti, no to nisu ugodne stvari. Ne volim o tome govoriti.

Za hrvatsku je mladu reprezentaciju upisao jedan nastup dosad. U pretprošlom je, 15. kolu nizozemskog prvenstva, sjajno odigrao na gostovanju kod PSV-a u Eindhovenu. Sparta je izgubila 3-2, no on je asistirao suigračima kod oba gola. Nije, međutim, zabio niti jedan gol u deset dosadašnjih nastupa.

- Trener Frans Adelaar puni me samopouzdanjem i daje mi mnogo pozornosti. To je ono što trebam. Zvali su me, nakon što su se u Ajaxu odlučili za posudbu, iz Rode, Groningena i Club Bruggea. No želio sam u Spartu jer mi se činila najboljom opcijom. To je mlada, zabavna i dobra nogometna momčad. Drago mi je da sam dobio priliku igrati ovdje.

Glasnogovornik u klubu iz Rotterdama otkrio je da Bodul više od bilo kojega drugog igrača Sparte voli ostajati na treningu nakon što njegov osnovni, kolektivni dio završi. Navodno si Hrvat uvijek uzme nekoga od mlađih suigrača, te igra s njim jedan-na-jedan, ili radi na nogometnim trikovima.

- Volim vježbati situacije jedan-na-jedan. Najčešće ostajem s Erikom Falkenbergom ili Lerinom Duarteom – otkrio je Bodul.

Vezane vijesti

Rummenigge: Bayern neće prodavati svoje igrače

Rummenigge: Bayern neće prodavati svoje igrače

Karl-Heinz Rummenigge, izvršni predsjednik minhenskog Bayerna, kluba čije boje brane hrvatski nogometni reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika