11.12.2009. / 13:57

Autor: Nacionalova redakcija

Družijanić novi glasnogovornik HRT-a: Raspisan natječaj za glavnog ravnatelja

Predsjednik Programskog vijeća Zvonko Milas je rekao kako je Vijeće donijelo odluku o raspisivanju natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a. Pozvao je sve koji se osjećaju spremnima i imaju viziju da se jave. U ime članova Vijeća jamči da će natječaj biti transparentan

Danko DružijanićDanko DružijanićNatječaj za izbor glavnog ravnatelja bila je tema konferencije za novinare koju je održalo Vijeće HRT-a.

Na početku konferencije predstavljen je novi glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić. V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac izrazo je zadovoljstvo što je Družijanić ponovno s nama i što će se, kako je rekao, tom promjenom uspostaviti novi kontakt s javnošću. Sa svojim iskustvom i znanjem pripomoći će da se HRT pokaže u onom svjetlu u kojem stvarno je - kao vrhunska medijska kuća, najprepoznatljiviji hrvatski brend koji se našao u određenim problemima a koji će se uskoro riješiti.

Transparentan natječaj

Predsjednik Programskog vijeća Zvonko Milas je rekao kako je Vijeće donijelo odluku o raspisivanju natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a. Pozvao je sve koji se osjećaju spremnima i imaju viziju da se jave. U ime članova Vijeća jamči da će natječaj biti transparentan.

Na pitanje novinara kada će se Ravnateljstvo očitovati o Markotinom zahtjevu za smjenom glavne urednice Hloverke Novak-Srzić Popovac je rekao kako će se Ravnateljstvo očitovati nakon što čuje i drugu stranu. Naime, Novak Srzić je trenutno na bolovanju. Radna skupina sastavljena od trojice pravnika i dvoje novinara priprema platformu na temelju koje će Ravnateljstvo iznijeti svoje mišljenje.

Zacrtani ciljevi

Članica Vijeća Marina Škrabalo rekla je kako HRT-u sada treba vodstvo koje će kuću uvesti u EU i koji će provesti strateške ciljeve koji su već zacrtani.

"Ciljevi nemaju smisla ako nisu u službi vjerodostojnosti i povjerenja u HRT. Treba nam vodstvo sa profesionalnim, moralnim integritetom, vizijom, sposobnošću stvaranja kohezije među najboljim ljudima, profesionalcima", istaknula je Škrabalo.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika