11.12.2009. / 15:19

Autor: Totalsport

Spalletti novi trener Zenita

Talijanski nogometni trener Luciano Spalletti (50) novi je trener Zenita iz Sankt Peterburga, objavili su iz ruskog kluba na svojim internet-stranicama

Luciano Spalletti i Claudio RanieriLuciano Spalletti i Claudio RanieriTalijanski nogometni trener Luciano Spalletti (50) novi je trener Zenita iz Sankt Peterburga, objavili su iz ruskog kluba na svojim internet-stranicama.

Bivši trener Rome, kojeg je na klupi "vučice" zamijenio Claudio Ranieri, potpisao je trogodišnji ugovor, te će na klupi zamijeniti Anatolija Davidova, vršitelja dužnosti koji je s momčadi finiširao sezonu nakon odlaska Nizozemca Dicka Advocaata.

Spalletti je od klupskoga Upravnog odbora dobio sljedeće zadaće: vratiti naslov prvaka u Sankt Peterburg nakon dvogodišnje pauze (dvaput uzastopno prvak je Rubin iz Kazana), omogućiti klubu stabilan uspjeh u europskim natjecanjima, utemeljiti čvrstu povezanost prve momčadi i škole nogometa, te uvoditi što više lokalnih mladih nogometaša u prvu momčad.

Dick Advocaat doveo je klub 2007. do naslova ruskog prvaka, a u proljeće 2008. i do najvećeg trofeja u povijesti kluba: naslova pobjednika Kupa UEFA-e.

Sljedeće će se sezone Spalletti sa svojom momčadi boriti kroz kvalifikacije za ulazak u Ligu prvaka, obzirom da su nedavno završeno prvenstvo igrači Anatolija Davidova okončali na trećem mjestu. Privremeni će trener zbog toga biti zadržan u klubu na nekoj drugoj funkciji.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika