11.12.2009. / 14:58

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: Akcija potrage za topničkim dnevnicima opravdana i u skladu s propisima

"Čekamo analizu onoga što je pronađeno, no već saznanje da je pronađeno više od 10.000 dokumenata od kojih mnogi imaju oznaku 'tajni' pokazuje opravdanost akcije", rekla je premijerka Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor, odgovarajući na novinarsko pitanje o akciji potrage za tzv. topničkim dnevnicima, rekla je kako je ona bila opravdana te da je sve obavljeno u skladu s propisima.

"Akcija je rađena na temelju analiza i posla koji je obavio tzv. task force i sigurna sam da je sve odrađeno u skladu s propisima", ocijenila je predsjednica vlade. Kazala je kako su njezine dosadašnje spoznaje jednake onima koje ima i cijela hrvatska javnost te da o onome što je pronađeno ne zna ništa više.

Pronađeno više od 10.000 dokumenata

"Čekamo analizu onoga što je pronađeno, no već saznanje da je pronađeno više od 10.000 dokumenata od kojih mnogi imaju oznaku 'tajni' pokazuje opravdanost akcije", rekla je premijerka Kosor i dodala da ti dokumenti ne pripadaju nijednoj privatnoj osobi, nego su vlasništvo Republike Hrvatske.

"Ti dokumenti moraju biti u hrvatskim arhivima i mjerodavnim institucijama, a nikako u nečijim kuhinjama, sobama, podrumima ili tavanima, što pokazuje da se mnoge stvari ipak nisu radile u skladu sa zakonom", istaknula je predsjednica vlade.

Premijerka ni danas nije htjela komentirati verbalni sukob Mesića i Sanadera, a na novinarski upit je li bivši premijer bio pozvan na polaganje cvijeća na grob predsjednika Franje Tuđmana u povodu 10. godišnjice njegove smrti, odgovorila je kako su bili pozvani svi članovi središnjih tijela HDZ-a.

Teška 2010. godina

Kosor je ocijenila kako će sljedeća godina bit iznimno teška za Hrvatsku, poručivši da optimizam i vjeru u sebe ipak ne treba gubiti.

Podsjetila je da je predviđen rast gospodarstva od 0,5 posto te da Hrvatsku u idućoj godini očekuju teške obveze vezane uz vraćanje dugova i kamata.

"Imamo i velike obveze oko završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju te smo dvije milijarde kuna izdvojili za te namjene. Ključno pitanje je hoće li se gospodarstvo početi izvlačiti iz krize i to je naš, neću reći jedini, nego prvi od prvih poslova", rekla je premijerka Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika