11.12.2009. / 16:20

Autor: Totalsport

Serie A, pregled kola: Oslabljeni Inter, Juve i Milan u lovu na nove bodove

U utakmice 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva, koje su na rasporedu nadolazećeg vikenda, vodeća će trojka (Inter, Milan i Juventus) ući s velikim problemima

Dejan StankovićDejan StankovićU utakmice 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva, koje su na rasporedu nadolazećeg vikenda, vodeća će trojka (Inter, Milan i Juventus) ući s velikim problemima.

Atalanta - Inter

Vodeći će Inter na nedjeljno gostovanje kod 17-plasirane Atalante bez argentinskog braniča Waltera Samuela i srpskog veznjaka Dejana Stankovića. Obojica su pretrpili ozljede bedrenog mišića u utakmici 6. kola Lige prvaka protiv Rubina iz kazana sredinom tjedna, a uz njih pravo nastupa nema niti Sulley Muntari zbog akumuliranih žutih kartona. “Nerazzurri” će s klupe biti lišeni savjeta svog trenera Josea Mourinha, koji odrađuje suspenziju nakon isključenja u derbiju protiv Juventusa održanog prošlog vikenda. Zanimljivo, pravo boravka na klupi nema niti Atalantin trener Antonio Conte, koji je isključen također prošlog vikenda u utakmici protiv Fiorentine.

Milan – Palermo

Drugoplasirani Milan, koji za Interom zaostaje četiri boda, dočekuje 13-plasirani Palermo na San Siru, a obrana “rossonera” bit će oslabljena za neigranje brazilskog braniča Thiaga Silve (gležanj). Milan je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i 13 utakmica (u svim natjecanjima) bez poraza.

Bari – Juventus

Nakon teškog domaćeg poraza od Bayerna (1-4) i ispadanja iz Lige prvaka, Juventusu slijedi težak gostujući ispit kod Barija. Talijanski mediji pišu kako bi svaki ishod osim pobjede Juventusa uvjetovao smjenu njihovog trenera Cira Ferrare, a posao “zebrama” neće biti lagano budući je Bari (12. na ljestvici) ove sezone na domaćem travnjaku poražen tek jednom u sedam utakmica. Ferrara u tom dvoboju neće moći računati na ozlijeđene Giorgija Chiellinija, Mohameda Sissoka, Vincenza Iaquintu, kao i suspendiranog Felipea Mela.

Sampdoria – Roma

U sudaru osmoplasirane i šestoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice u Đenovi, gosti iz Rima neće moći računati na ozlijeđene Philippea Mexesa, te suspendirane Davida Pizarra i Jeremeyja Meneza. Sampdoria je u nizu od dva uzastopna poraza, a Roma od šest pobjeda iz sedam posljednjih utakmica (u svim natjecanjima).

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika