11.12.2009. / 16:24

Autor: Hina

Bečka burza najavila početak trgovine plinom na novoj platformi u proljeće 2010.

U Bečkoj burzi planiraju da će CEGH stati uz bok najvećim platformama za trgovanje plinom u kontinentalnoj Europi i da će olakšati pristup trgovanju plinom, stoji u priopćenju

Reinhold MitterlehnerReinhold MitterlehnerBečka burza objavila je u petak da u proljeće 2010. počinje s radom njezina platforma za trgovinu plinom, ističući da će se time podići razina sigurnosti opskrbe u Europi i pooštriti konkurencija na austrijskom plinskom tržištu.

Na svečanoj ceremoniji u Beču zeleno svjetlo za početak trgovine na Srednjoeuropskom plinskom čvorištu Bečke burze (CEGH) dali su austrijski ministar gospodarstva Reinhold Mitterlehner, član izvršnog odbora OMV-a Werner Auli, direktor bečke burze Heinrich Schaller i generalni direktor CEGH-a Harald Wüstrich.

"Otvaranje CEGH Gas Exchangea u sklopu Bečke burze predstavlja još jednu veliku prekretnicu u stvaranju europskog plinskog tržišta i u velikoj mjeri jača sektor trgovanja energijom u Austriji, te unaprjeđuje sigurnost opskrbe plinom temeljene na tržišnim čimbenicima", kazao je austrijski ministar gospodarstva na svečanosti.

U Bečkoj burzi planiraju da će CEGH stati uz bok najvećim platformama za trgovanje plinom u kontinentalnoj Europi i da će olakšati pristup trgovanju plinom, stoji u priopćenju.

Trgovanje CEGH Gas Exchangeom Bečke burze obavljat će se preko XETRA elektroničkog sistema. CEGH će biti odgovaran za tržište i odnose s potrošačima, dok će ukupno nadgledanje tržišta obavljati Bečka burza, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika