11.12.2009. / 17:07

Autor: Hrvoje Šimičević

Državni aparat raste: Nakon Kalmete, Popijačev resor traži nove kadrove

Radi se o svojevrsnom ponavljanju natječaja koji je objavljen 7. listopada ove godine, koji je zbog spomenute odredbe u međuvremenu stopiran. Ipak, ovaj puta, za razliku od tog natječaja, traži se znatno manji broj kadrova, koji će raditi u EU integracijama

Ministri Božidar Kalmeta i Đuro PopijačMinistri Božidar Kalmeta i Đuro PopijačMinistarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva biti će prema svemu sudeći drugi po redu vladin resor koji će krenuti sa zapošljavanjem novih kadrova u svojoj administraciji, nakon što je ministarstvo Božidara Kalmete jučer službeno raspisalo natječaj za 34 nova radna mjesta. Naime, sve do prošlog tjedna i usvajanja proračuna za 2010., u javnoj upravi i ministarstvima bio je aktualan embargo na zaposlenje novih kadrova, što je uzrokovalo i stopiranje svih natječaja koji su u međuvremenu objavljeni. Kako doznajemo, resor na čijem je čelu donedavno bio Damir Polančec, do kraja godine će raspisati natječaj za 10 radnih mjesta.

Radi se o svojevrsnom ponavljanju natječaja koji je objavljen 7. listopada ove godine, koji je zbog spomenute odredbe u međuvremenu stopiran. Ipak, ovaj puta, za razliku od tog natječaja, traži se znatno manji broj kadrova, a zaposlenici koji na kraju budu odabrani, raditi će u odjelima u sklopu Uprave za energetiku, Uprave za međunarodnu suradnju na području rada i socijalne sigurnosti i Odjela za pripremu i provedbu programa i projekata EU. Tako će se u skorom natječaju tražiti jedan voditelj odsjeka, šest viših stručnih savjetnika, i tri stručna suradnika - vježbenika.

Ionako će EU platiti

Obzirom na kadrove koje potražuje i izvore financiranja iz kojih će podmiriti nove troškove, može se zaključiti kako vlada nastavlja sa postroženim uvjetima odabira novih zaposlenika u svojoj preglomaznoj administraciji. Naime, kao i po pitanju Kalmetinog resora, Ministarstvo gospodarstva u ovom natječaju većim dijelom traži zaposlenike koji će se baviti projektima, analizama i praćenjem provedbe EU integracija.

Kako su nam 'preciznije' objasnili iz Ministarstva gospodarstva, riječ je o radnim mjestima koja su potrebna za 'izvršavanje obveza preuzetih od Europske unije kao što su ispunjavanje dodatnih mjerila za zatvaranje pregovaračkih poglavlja te osiguranje upravljačkih i administrativnih kapaciteta za provedbu Operativnih programa'.

Ukoliko su informacije iz Ministarstva gospodarstva točne, država neće previše potrošiti na nove zaposlenike. Naime, kako nam je rečeno, sredstva za plaće i druge troškove novih kadrova osigurana su iz fondova Europske unije.

Vezane vijesti

Niže cijene benzina i dizela

Niže cijene benzina i dizela

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će pasti za 33 odnosno 35 lipa po litri, dok će dizelska goriva pojeftiniti za pet odnosno šest lipa,… Više

Komentari

registracija
11/12/09

excalibur, 11.12.09. 17:38

U djetinjstvu smo jednog među nama zvali ..."Tupko" i time izazivali njegov bijes i ljutnju. A, što ćete...djeca ko djeca! Taj je špicname nesretnog je dječaka pratio cijeli niz godina i on se s pravom ljutio tvrdeći da nije bilo razloga za takav nadimak! Vrijeme je tom dječaku dalo za pravo! On je vrijedno slušao i učio...(uglavnom....slušao)...držio se s pravim ljudima...Kalmeta....Polančec....Rončević... i ostalim dičnim mužima i gle.....gdje je sad! Ha ?!?! Raspisuje natječaje....ha?, A Europa plaća....Ha? E, ajde sad nešto recite...!


registracija
31/7/09

Seaman, 11.12.09. 20:13

Problem je što to ne plaća Europa nego se rupe u proračunu popunjavaju haračem, uz nastavak trenda biće potrebno još nekoliko harača...nejasno je jedino gdje će sve to puknuti i rasprsnuti se kao balon od sapunice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika