06.07.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

GOSPODARSTVO

AMERIKANCI ZAINTERESIRANI ZA VIKTOR LENAC

AMERIKANCI ZAINTERESIRANI ZA VIKTOR LENAC

Za riječko brodogradilište Viktor Lenac, osim ruske kompanije OMZ zainteresirani su i Amerikanci, te njemačko brodogradilište u Hannoveru, piše Dnevnik. O ponudama, tj. predloženim rješenjima stečaja trebalo bi se odlučivati u petak na sastanku Odbora vjerovnika, te u utorak 20. srpnja na ispitnom ročištu i skupštini vjerovnika. Uz poziv za sastanak Odbora vjerovnika za ovaj petak dostavljeno je i izvješće stečajnog upravitelja Miljenka Škrleca, za razdoblje od otvaranja postupka do 31. ožujka ove godine. U tom se izvješću iskazuje 5,5 milijuna kuna gubitka od poslovanja brodogradilišta u stečaju. No, vjerovnicima nisu dostavljeni pokazatelji o poslovanju za travanj i svibanj, kad je ostvaren prihod od 5 milijuna USD.

Prema pisanju Dnevnika, ovaj se posao namješta Amerikancima, koji su za brodogradilište spremni platiti 20 milijuna dolara uz daljnjih 30 milijuna ulaganja. Glavne djelatnosti brodogradilišta bili bi u tom slučaju remonti za Američku ratnu mornaricu i servisiranje tankera za naftovod Družbe Adria. Prema mišljenju stručnjaka, planirana zarada od tih poslova procjenjuje se na oko 300 milijuna dolara. Ruska i njemačka kompanija u Dnevniku se navode kao statisti u ovom nadmetanju za prodaju Lenčeve imovine, te se za razlog pristanka OMZ-a na takvu ulogu navode poslovi Družbe Adrie.

Vezane vijesti

Američki ratni brod na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac

Američki ratni brod na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac

Američko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je kako je potpisan ugovor o suradnji između američke mornarice, odjela za pomorsku nabavu i hrvatskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika