11.12.2009. / 17:23

Autor: Hina

GM odgodio plan preustroja Opela i Vauxhalla za siječanj

"Obećanje nije prekršeno, obećali smo da ćemo to napraviti kako treba", naglasio je Reilly

Prošlog je mjeseca GM iznenada odustao od planirane prodaje većinskih udjela u Opelu i Vauxhallu Prošlog je mjeseca GM iznenada odustao od planirane prodaje većinskih udjela u Opelu i Vauxhallu Američki automobilski div General Motors vjerojatno će odgoditi preustroj europskih jedinica Opela i Vauxhalla za siječanj, kazao je u petak čelnik europskog dijela poslovanja GM-a.

Izvršni direktor GM Europe Nick Reilly, koji je prethodno obećao da će plan biti gotov u prosincu, kazao je u izjavi na službenom blogu na GM-ovoj internetskog stranici da će "objava plana po svemu sudeći biti prebačena na siječanj".

"Obećanje nije prekršeno, obećali smo da ćemo to napraviti kako treba", naglasio je Reilly.

Preustroj europskog poslovanja GM-a bit će jedna od najvećih i najsloženijih takvih operacija u proteklih nekoliko godina, ustvrdio je Reilly, naglasivši da valja voditi računa o tvornicama i tisućama zaposlenih i njihovim obiteljima.

"Čvrsto smo odlučili da ćemo to napraviti kako treba. Moramo to učiniti. Premda smo se nadali da ćemo u prosincu zgotoviti novi model poslovanja, čini se da treba napraviti još neke stvari a nećemo požurivati daljnje konzultacije", rekao je.

Prošlog je mjeseca GM iznenada odustao od planirane prodaje većinskih udjela u Opelu i Vauxhallu konzorciju kanadskog proizvođača autodijelova Magna International i ruskoj vodećoj Sberbank, odlučivši sam preustrojiti svoje brandove.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika