11.12.2009. / 18:50

Autor: Totalsport

Finale Eura 2012. godine igrat će se u Kijevu!

Europska nogometna federacija (UEFA) potvdila je četiri ukrajinska grada u kojima će se igrati utakmice Europskog prvenstva 2012. godine

Stadion u Kijevu još uvijek je u izgradnjiStadion u Kijevu još uvijek je u izgradnjiEuropska nogometna federacija (UEFA) potvdila je četiri ukrajinska grada u kojima će se igrati utakmice Europskog prvenstva 2012. godine.

Euro, za čiju je organizaciju kandidirala i Hrvatska zajedno s Mađarskom, dodijeljen je Ukrajini i Poljskoj. UEFA je još ranije, u svibnju ove godine, potvrdila četiri poljska grada koji će udomiti EP, a to su Varšava, Gdansk, Poznan i Wroclaw, dok je od ukrajinskih gradova samo Kijev dobio ''zeleno svjetlo''.

Donjeck, Harkiv i Ljviv dobili su produženje roka za ispunjenje zahtjeva UEFA-e, a u petak je UEFA i te gradove službeno proglasila za domaćine Eura. Zbog čestih odgoda u gradnji objekata i infrastrukture potrebnih za organizaciju Eura, UEFA je u nekoliko navrata i službeno izražavala svoju zabrinutost hoće li Ukrajina uspjeti na vrijeme pripremiti sve stadione, objekte i prateću infrastrukturu. No, u međuvremenu su stadion Metalista u Harkivu, kapaciteta 41.000 gledatelja, kao i Donbas Arena u Donjecku završeni.

Stadion Lemberg u Kijevu, koji će ugostiti finalnu utakmicu (kapacitet 77.000 gledatelja), još uvijek je u izgradnji.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika