11.12.2009. / 19:06

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Policija: Zlataru prouzročena šteta od najmanje 20 milijuna kuna

Tijekom operativne akcije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave uhićeni su: bivši zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek (HNS), šest vlasnika i odgovornih osoba više tvrtki i obrta te vlasnica građevinske tvrtke

Marijan ĐurekMarijan ĐurekRavnateljstvo policije priopćilo je večeras kako je kriminalističkim istraživanjem u operativnoj akciji "Carevo ruho", o nepravilnostima u poslovanju Grada Zlatara, utvrđeno da je tom gradu prouzročena šteta u iznosu od najmanje 20 milijuna kuna. Petero osumnjičenih je privedeno, a troje osumnjičenika pušteno je na slobodu.

U priopćenju se navodi da je utvrđeno kako je bivši zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta, zadužio Grad Zlatar kreditima koje je podizao kod raznih poslovnih banaka bez odgovarajućih suglasnosti Gradskoga vijeća i Vlade Republike Hrvatske, iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati preuzete kreditne obveze.

Uhićen bivši gradonačelnik i suradnici

Zato je, dodaje se, došlo do blokade računa grada, prezaduženosti te poremećaja u financiranju tekuće likvidnosti i nemogućnosti podmirivanja javnih potreba pa je tako Zlataru prouzročena šteta u iznosu od najmanje 20 milijuna kuna.

Od osam osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje i protiv kojih su podnesene kaznene prijave, petero osumnjičenih je privedeno, a troje osumnjičenika pušteno na slobodu.

Tijekom operativne akcije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave uhićeni su: bivši zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek (HNS), šest vlasnika i odgovornih osoba više tvrtki i obrta te vlasnica građevinske tvrtke, svi hrvatski državljani.

Kod uhićenih pronađena je i privremeno oduzeta razna dokumentacija o poslovanju navedenih tvrtaka i Grada Zlatara u razdoblju od travnja 2005. do svibnja ove godine, te dva prijenosna i jedno stolno računalo na kojima su pohranjeni dokumenti s podacima o poslovanju Grada Zlatara i osumnjičenika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 11.12.09. 19:18

Uh sto je posla za Uskoka. Primaju li sezonce?


registracija
11/12/09

excalibur, 11.12.09. 21:00

Da li su završeni adaptivni radovi u Remetincu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika