11.12.2009. / 21:15

Autor: Ana Smrečki, Hina

'Topnički dnevnici' ipak nisu pronađeni, Haag zabranio progon generalovih ljudi

Dokumenti i računala oduzeti u nedavnoj policijskoj akciji moraju se zapečatiti i ne smiju ih koristiti neovlaštene osobe. Upućeni, naime tvrde da među zaplijenjenim materijalom nema 'topničkih dnevnika' koje traži Haag

Generali Gotovina, Markač i ČermakGenerali Gotovina, Markač i ČermakSudsko vijeće Haaškog suda prihvatilo je zahtjev obrane generala Ante Gotovine i izdalo nalog hrvatskoj državi koji obvezuje prekid pretraživanje dokumenata i računala oduzetih u nedavnoj policijskoj akciji protiv članova generalova braniteljskog tima. Prema riječima Alphonsa Oria, sudca u slučaju 'Gotovina, Čermak i Markač', hrvatske vlasti moraju zamrznuti istraživanje oduzetih materijala i računala do daljnje odluke suda.

Dokumenti i računala oduzeti u nedavnoj policijskoj akciji moraju se zapečatiti i ne smiju ih koristiti neovlaštene osobe. Upućeni, naime tvrde da među zaplijenjenim materijalom nema 'topničkih dnevnika' koje traži Haag.

Brammertz i Bajić trebali bi se očitovati o 'topničkim dnevnicima' u Haagu

Istodobno, obrana generala Gotovine tražila je da se glavni haaški tužitelje Serge Brammertz pojavi na haaškom sudu, na posebnom ročištu koje bi se trebalo održati za pet dana, a kako bi predočio dokumente koji sadrže navodne upute hrvatskim vlastima o tome kako provoditi istragu o 'topničkim dnevnicima'. Odluka o tom zahtjevu još nije donesena. Također još nije odlučeno hoće li glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sudjelovati na spomenutom ročištu. Takav zahtjev, naime, također je uputila obrana generala Gotovine. Odluka bi trebala biti donesena u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika