12.12.2009. / 09:00

Autor: Totalsport

Bundesliga: Hertha u nadoknadi do boda protiv Bayera

Vatrena je bila završnica prve utakmice 16. kola Bundeslige u kojoj su u Berlinu nogometaši Herthe i Bayera remizirali 2-2

Adrian RamosAdrian RamosVatrena je bila završnica prve utakmice 16. kola Bundeslige u kojoj su u Berlinu nogometaši Herthe i Bayera remizirali 2-2.

Bayer, prvoplasirana momčad ljestvice, i dalje je jedina neporažena momčad lige, no sumnjamo da ih je taj podatak mogao previše razveseliti nakon kraja ogleda protiv posljednjeplasirane Herthe na ljestvici.

Naime, u 90. minuti je Bayer sretno došao do vodstva 2-1. Kaplan je opalio s petnaest metara, a lopta se na putu prema domaćim vratima odbila od Nicua, prevarila domaćeg vratara i zakoprcala u mreži.

U tom trenutku je sve sugeriralo da će Bayer prekinuti niz od četiri remija u gostima, te da će se nastaviti poražavajuća statistika Herthe ove sezone.

Naime, do kraja su ostale tek tri minute sudačke nadoknade, a Hertha je imala igrača manje zbog isključenja Gojka Kačara u 78. minuti (drugi žuti karton).

Ipak, u samom smiraju utakmice, nakon kornera, Kolumbijac Gustavo Ramos je u visokom letu nadvisio cijelu gostujuću obranu i zakucao loptu u mrežu za zasluženih 2-2.

Naime, tijekom utakmice nije dolazilo do izražaja da se na travnjaku nalaze prva i zadnja momčad na ljestvici. Herrtha je povela (također je strijelac bio Ramos), imala je nekoliko izglednih prilika i držala je u šaci vodeći Bayer. Postigli su i pogodak u drugom dijelu kod 1-0, ali je opravdano poništen zbog zaleđa.

Bayer se vratio u igru sjajnim pogotkom Kroosa u 76. minuti kada je poluvolejem zahvatio loptu na rubu šesnaesterca i poslao je u mrežu za tadašnje izjednačenje na 2-2.

Bundesliga, 16. kolo:

Hertha - Bayer 2-2 (Ramos 8, 90+3 / Kroos 76, Kaplan 90)

Redoslijed: 1. Bayer 32, 2. Werder 28, 3. Schalke 28, 4. Bayern 27, 5. Hamburg 25..., 18. Hertha 6.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika