12.12.2009. / 09:43

Autor: Nacionalova redakcija

Radićeva poruka Bandiću: Ili nagodba oko Zagrepčanke ili 100 milijuna kuna

Šef IGH-a je predložio nagodbu tako da se njegovoj tvrtki vrati polovica od uplaćene jamčevine, ali su u Holdingu to odbili

Jure RadićJure Radić"Ako Holding ne prihvati nagodbu oko Zagrepčanke koju smo predložili, sudska će parnica trajati od dvije do tri godine i Holding će nam morati vratiti sav novac te platiti kamate na kamate, što znači da se trenutačno kockaju sa čak 100 milijuna kuna", ustvrdio je jučer Jure Radić, šef IGH, na božićnom domjenku te tvrtke, piše Večernji list.

On tvrdi kako IGH ide na ruku to što je Holding prvi raskinuo ugovor jer u aneksu stoji kako se u trenutku raskida ugovora kupcu vraća sav kupoprodajni iznos. Radić, naime, tumači kako je jamčevina od dva milijuna eura ušla u 10 posto svote koju je IGH prije godinu dana uplatio za zemljište bivše mesne industrije u Heinzelovoj ulici što, tumači, znači da Holdingu ne pripada čak ni kapara koju je ta projektantska kuća dala za tu parcelu.

250 milijuna kuna duga

Šef IGH-a je zbog toga predložio nagodbu tako da se njegovoj tvrtki vrati polovica od uplaćene jamčevine, ali su u Holdingu to odbili.

Radić je jučer najavio osvajanje energetskog tržišta, zbog čega je osnovana tvrtka IGH Energija.

"Infrastrukturni su projekti iscrpljeni, a budućnost je gradnja hidroelektrana, plinskih elektrana...", objasnio je Radić, koji je istovremeno zamolio neke od šefova državnih tvrtki koji su bili nazočni na domjenku da vrate IGH-u dug od 250 milijuna kuna za već odrađene poslove.

Vezane vijesti

Slovaci kupuju Zagrepčanku

Slovaci kupuju Zagrepčanku

JEDINI KOJI JE zainteresiran za kupnju 100 tisuća četvornih metara bivše tvornice mesa Zagrepčanka u Zagrebu je slovački nekretninski fond i… Više

Komentari

registracija
31/7/09

Seaman, 12.12.09. 12:36

Hi hi hi! Pa koja to budala pristaje da mu se vrati pola ako je siguran da mu pravno pripada cijeli iznos?


registracija
31/7/09

Seaman, 12.12.09. 12:39

Biće da je malo zapelo s državnim financiranjem IGH-ovih muljanja s parcelama, pa treba skupljati i mrvice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika