12.12.2009. / 10:02

Autor: Hina

Blair: Invazija na Irak opravdana je i bez oružja za masovno uništenje

Govoreći o bivšem diktatoru, Blair je rekao: "Doista ne mogu zamisliti da bi nam bilo bolje da su on i dvojica njegovih sinova još na vlasti, ali nevjerojatno je teško bilo donijeti odluku"

Bivši britanski premijer Tony BlairBivši britanski premijer Tony BlairNapad na Irak bio bi opravdan čak i da Sadam Husein nije posjedovao oružje za masovno uništenje (ADM), ocijenio je bivši britanski premijer Tony Blair koji je svoju zemlju uveo u rat 2003., u razgovoru koji je u subotu objavio BBC1.

"Držali smo da je on prijetnja za regiju, a razvoj ADM-a nedvojbeno je bio dio te prijetnje. Kemijsko oružje je koristio protiv vlastita naroda, što je po mom mišljenju bilo presudno", kazao je Blair, premijer od 1997. do 2007.

Odgovarajući na pitanje bi li zemlju poveo u rat u ožujku 2003. i da Sadam nije posjedovao ADM, Blair je kazao : "Isto bih mislio da je u redu svrgnuti ga. Jasno je da smo uporabili i razvili različite argumente kada je riječ o naravi prijetnje".

Govoreći o bivšem diktatoru, Blair je rekao: "Doista ne mogu zamisliti da bi nam bilo bolje da su on i dvojica njegovih sinova još na vlasti, ali nevjerojatno je teško bilo donijeti odluku".

Razgovor je objavljen u času kada u Londonu traju javna saslušanja u okviru istrage o sudjelovanju britanskih snaga u Iraku, o čemu će Blair svjedočiti iduće godine.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

registracija
12/12/09

centurionx, 12.12.09. 10:31

da,trebalo je opljačkati njihovu naftu i pobiti čim više ljudi!dok čovjek usporedi koliko su američki i britanski smradovi pobili civila od Vijetnama do danas,Sadam je bio nevinašce!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 12.12.09. 15:16

Nemojmo se začuditi da je Elita na vrijeme napravila bezbroj Sadamovih dvojnika,a jednoga smaknula za javnost.njima je Irak bio važan samo zato što su se gmazovi spustili na taj dio i ne žele taj teritorij dijeliti sa nijednim saveznikom.najavljujem da će Obama nadmašiti Blaira i Busha u izgovorenim glupostima.prejadni su oni koji očekuju pomoć od vukova u janjećoj koži.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika