12.12.2009. / 11:05

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: U neobičnoj smo situaciji, ali ćemo poštovati odluku Haaškog suda

Predsjednica Vlade podsjetila je da je pronađeno više od 10000 različitih dokumenata, od kojih neki nose oznake tajne i vojne tajne. To govori, dodala je, da su to dokumenti koji nisu mogli biti na nekom drugom mjestu osim u državnim arhivima.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da će Hrvatska poštovati odluku Sudskog vijeća Haaškog suda koji je jučer subpoenom naredio da se prekine pretraživanje dokumenata i računala oduzetih u nedavnoj policijskoj akciji protiv članova braniteljskog tima generala Gotovine.

"Mi ćemo poštovati odluke Suda. Radi se o akciji koja je uslijedila na temelju administrativne istrage koju je odredio tzv. task force i odlučio da treba ne samo razgovarati s nekolicinom ljudi, nego i pretražiti njihove stanove", kazala je Kosor novinarima prilikom sudjelovanja u akciji prodaje božićnih drvaca u sklopu Caritasove akcije "Za 1000 radosti" na Cvjetnom trgu.

Neobična situacija

Predsjednica Vlade podsjetila je da je pronađeno više od 10000 različitih dokumenata, od kojih neki nose oznake tajne i vojne tajne. To govori, dodala je, da su to dokumenti koji nisu mogli biti na nekom drugom mjestu osim u državnim arhivima.

"Svakako da ćemo odluku poštovati, ali se ponekad nalazimo u neobičnoj situaciji da se s jedne strane od Hrvatske traži da pronađe određene dokumente, a s druge strane postaje upitan način na koji se oni traže. Mislim da ćemo ubrzo doći do točke kada ćemo moći reći da smo apsolutno sve napravili što smo mogli i pronašli što smo mogli i sasvim sigurno objasniti tijek dokumenata", rekla je premijerka Kosor.

Vlada nije 'muljala'

Odbila je komentare da je "Vlada nešto muljala". "To nije točno. Mi pokušavamo prije svega zbog Hrvatske, koja želi biti pravna država, saznati što je bilo s tim dokumentima. Mislim da na to imamo pravo", istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor te ocijenila da je suradnja s Haaškim sudom u okviru Ustavnog zakona o suradnji.

"Prema izvješću Savjeta o suradnji sa Sudom, koji je jučer imao sastanak, sve institucije koje su istragu provele učinile su to u okvirima hrvatskih zakona", kazala je Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.12.09. 11:40

ma šta si u neobičnoj situaciji tu nije ništa neobično ne možeš i to se ne radi tako po nikojem zakonu to nije


registracija
4/12/09

pajto, 12.12.09. 14:16

Idemo pecati ribu u kokosinjac...i cudimo se da nam neko to zabrani..ustvari govori da prekinemo takvu ludoriju..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika