12.12.2009. / 20:30

Autor: Totalsport

Wenger stopirao Fabregasov nastup za Kataloniju

Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger nije dopustio svom veznom igraču Cescu Fabregasu odlazak na prijateljsku utakmicu između Katalonije i Argentine 22. prosinca na stadionu Nou Camp u Barceloni

Cesc FabregasCesc FabregasMenadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger nije dopustio svom veznom igraču Cescu Fabregasu odlazak na prijateljsku utakmicu između Katalonije i Argentine 22. prosinca na stadionu Nou Camp u Barceloni.

Nije teško odagnati razloge zbog kojih je Wenger Fabregasu upalio crveno svjetlo. Radi se o terminu u kojem su engleski klubovi jako zaposleni, a Wenger u razdoblju neposredno prije Božića, te opterećen brojnim ozljedama važnih igrača, ne želi ništa riskirati.

- Imamo previše utakmica krajem prosinca da bismo dopuštali igračima nastupe na prijateljskim utakmicama. Dobro znate da mi u Engleskoj igramo prvenstvo i za vrijeme Božića, dok se ostali odmaraju, te igraju samo prijateljske ili humanitarne utakmice. Istina je da je Cesc dobio poziv, kao što su pozive dobili još petorica ili šestorica drugih igrača, ali nismo u Ligi prvaka protiv Olympiacosa odmarali naše važne igrače da bismo ih štedjeli za igranje prijateljskih utakmica – objašnjava Wenger.

Debi utakmicu na klupi katalonske nogometne reprezentacije imat će Johann Cruyff, koji se na klupu vraća nakon 13-godišnje pauze. Klupu Barcelone napustio je 1996. godine nakon osmogodišnjeg vođenja velike katalonske momčadi, koju je 1992. godine doveo do naslova europskog prvaka.

Na upit da li je Cruyffa upoznao sa činjenicom da mu neće poslati Fabregasa, Wenger je rekao:

- Pokušao sam stupiti u vezu s njime, ali nisam uspio. Ja ne znam da li on možda ne koristi mobilni telefon, ili sam ga zvao baš kada je bio negdje u planinama, ali nije se javio na moj poziv.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika